Facebook hozzászólás
147

Egy izgalmas, titokfejtő túra vár Tokajban!

Ha hazánk szépséges tájait, kulturális értékeit szeretné az idei nyáron felfedezni, s ráadásul még a borkultúra iránt is fogékonyságot mutat, akkor feltétlenül el kell zarándokolni Tokaj-Hegyaljára.

Tolcsván, a római katolikus templom egy része még híven őrzi az eredeti, XIV. századi gótikus jegyeket, melyekből már oly kevés lelhető fel Magyarországon.

Abaújszántón található a kevésszámú hazai klasszicista stílusú magánkastélyok egyike. A volt Patay kastélyt az önkormányzat 2003-ban megvásárolta, az állag megóvás már megtörtént, s a tervek szerint múzeum, vendéglátó egységek, és egy konferenciaterem kap majd benne helyet. Addig is érdemes legalább kívülről megcsodálni.

Hercegkúton a félig földbe vájt, emeletes pincékben már a XVIII. Században érlelték, tárolták a bort a helyi gazdák, s a pincesor népi építészetünk legszebb emlékei közé tartozik.

A történelmi borvidék szőlő- és borkultúrájáról a legátfogóbb képet Tolcsván, a Tokaj-Oremus Bormúzeumban kaphatják.

A világörökség szelleme, nemes borok, kiváló muzsika, remek közösség, környezetvédelem – ezek a legfőbb jellemzői a Hegyalja Fesztiválnak, mely valódi márka lett rövid időn belül a hazai és közép-kelet-európai fesztiválok sorában. Az idén már kilencedszer várja a visszatérő és az új hegyaljásokat a legnagyobb vidéki fesztivál július 9-e és 13-a között, kilenc zenei színpadon több mint kétszáz produkcióval.

A borvidék látnivalóiról, pincészeteiről, szálláshelyeiről, éttermeiről a www.tokaj-turizmus.hu honlapon részletes információkat találnak. A helyszínen pedig a tokaji Tourinform iroda szombat és vasárnap is nyitva van, készségesen ad felvilágosítást az éppen aktuális eseményekről, és szolgál nyomtatott tájékoztató anyagokkal.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!