Facebook hozzászólás
63

Egyszerű lakásdíszek, kétbalkezeseknek is!

Még mindig nagyon divatosak azok az üvegek, melybe mindenféle természetes (alap)anyagot rétegeznek. Kár érte több ezer forintot kiadni, ha otthon fillérekből kihozható és egyénien alakítható.

Az üvegek közül bármilyen megfelel, aminek különlegesebb az alakja. Ilyen például a ma forgalomban levő répás ivólevek hosszúkás és kisebb üveges verziója, vagy valamilyen formásabb röviditalos üveg, vagy hosszúnyakú borosüveg is megfelel a célra: fogyasztás után ezek az üvegek szigorúan elrakandók kreatívkodás céljából!

A rétegezéshez különböző „szemcsenagyságú” anyagokat használhatunk, egy dologra kell figyelni: a legkisebb szemcséjűtől a legnagyobb felé haladjunk, mert ha fordítva tesszük, nem maradnak meg a szép rétegek.

A rétegeket tölcsér segítségével juttathatjuk egyenletesen az üvegbe, a nagyobbakat kézzel, s hogy a megfelelő helyre kerüljenek, hurkapálcával vagy egyéb kézre álló alkalmatossággal lehet egyengetni.


Bármint rétegezhetünk az üvegbe– nyissuk ki a fűszeres szekrényt vagy nézzük körül a kamrában:


  • Alulra: liszt, só, pirospaprika, gríz, zsemlemorzsa, instant kávé, cukor, kakaópor, mák, mustármag, kömény, hajdina…

  • Majd jöhet a rizs, a lencse, sárgaborsó, apró szemű száraztészta…

  • S a legtetejére: bab, napraforgómag, lencse, pisztácia…

  • Felhasználhatjuk kertünk, erkélyünk „terméeseit” is, azonban nagyon gondosan és tökéletesen szárítsuk ki őket!

Az üveg tetejére alaktól függően duó vagy kupak kerül: ezeket is elfedhetjük rafiával, cikkcakkos szélű anyagdarabokkal, ahogy a befőtteknél.

Ajándéknak, és lakásdísznek is kiváló!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!