Éledező gasztronemzet
Egyre többen érdeklődnek Magyarországon a gasztronómia iránt. Az üdvös változás nemcsak a gombamód szaporodó éttermekben érhető tetten, hanem a minőségi étkezés iránti vágy általános erősödésében is.
Február végén pedig két szakácsversenyt rendeztek: a Magyar Gasztronómiai Egyesület – amely meghirdette a magyar gasztronómia történetében mérföldkőnek számító Kulináris Chartát is – rendezvényén a Gerbeaud Házban 12 neves magyar szakács mérkőzött meg, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pedig a Hungexpo Foodapest és UKBA kiállításának „D" pavilonjában tartotta meg nyolc résztvevővel a Bocuse d’Or Selection nemzetközi szakácsversenyének magyar döntőjét.
Tehát főzésre – vagy legalábbis értő evésre – fel!
A cikk a Piac&Profit Magazin 2010./3. számának NHD rovatában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.