Ezekbe az éttermekbe menj! Féláron ehetsz-ihatsz!
A már új-régi néphagyománynak számító Torkos Csütörtökön, február 7-én a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy ezen a napon az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.
Torkos Csütörtök remek alkalom arra is, hogy egy kirándulással összekötve látogassunk meg eddig távoli célpontnak tartott vendéglátóhelyeket és próbáljunk ki gasztronómiai csemegéket.
De mi is a Torkos Csütörtök?
A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a Farsang elejét jelző „regélő hétfő” vagy a „farsang farkát” jelölő három jeles nap, a Húshagyó Kedd, a Hamvazó szerda és a Torkos Csütörtök. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnénk ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás „kötelező” volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.
Használja ki ezt a lehetőséget, és lakjon jól a csatlakozott éttermek bármelyikében, amelyek február 7-én 50 %-os kedvezményt biztosítanak a’la carte-, vagy „Torkos Csütörtök-menü” kínálatukból (előző évek tapasztalata alapján érdemes a kiszemelt éttermekben előre telefonon, vagy e-mailben helyet foglalni).
Itt nézheti meg a csatlakozott éttermek listáját: http://www.menjunkenni.hu
Hozzászólás zárolva.