Facebook hozzászólás
110

Finom csendéletek élettel

Bármilyen hangulatú enteriőrt élettel tölt meg egy stílusos gyümölcstál. A kellemes látványhoz a friss és illatos idénygyümölcsökön kívül csak egy a helyhez illő edény kell. 

A gyümölcstálakba mindig hibátlan és nem túl érett gyümölcsöt válasszunk! Sőt, a még kemény körte vagy a kissé éretlen banán is jól mutat, akár egy hétig is eláll szobahőmérsékleten, és az alma is sokáig bírja, ha a szemek nem érintkeznek egymással. Néhány gyümölcs azonban összeférhetetlen. Az alma például meggyorsítja a vékony héjú gyümölcsök érését, így például kivivel nem jó társítani. A sok illóolajat tartalmazó narancs a körte ellensége, míg az ananász nagyon hamar megpuhítja az amúgy is kényes epret. A gyümölcstál azonban nem csak stíluselem. A mindig szem előtt lévő ínycsiklandó darabokat sokkal előbb megkívánjuk, mint ha rejtve lennének. De ne feledjük, hogy a tálon lévő gyümölcs többnyire mosatlan!

Mediterrán módra

A déli stílus elengedhetetlen eleme az illatos gyümölcs. A kézzel festett, nagyméretű kerámiatálon sok gyümölcs elfér anélkül, hogy egymáshoz nyomódnának.

Oldott minimál

A fémtálon szétterített földimogyoró és a zöldalma különleges, modern látványt nyújt, miközben hirdeti az egészséges táplálkozást: a világ második legfontosabb olajnövénye gazdag rostban, kalciumban, A-, E- és C-vitaminban, az almában pedig több mint 20-féle ásványi anyag található.

Szecessziós harmónia

A növényvilág stilizált motívumait felhasználó szecesszióhoz különösen passzol a gyümölcs, hiszen a természetes növekedés élményét keltő, szabadon áramló formákat keresi, mint amilyen a gyümölcs indája vagy a fa lombozata.

Zöld a zöldben

A színhatást is erősíthetjük a gyümölccsel. Piros konyhába készítsünk piros, a zöldbe zöld kompozíciót!

 

Praktikusan

Az elegáns gyümölcsmosó praktikusan tálként is szolgálhat. A mosott gyümölcs azonban rövidebb ideig marad friss.

Fotó: Bartos Gyula, Förster Tamás

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!