Facebook hozzászólás
211

Húsvéti veszély! Nagyon figyeljen!

A tojás frissességét otthon is ellenőrizhetjük vízbemerítéssel. A friss tojás lesüllyed, az állott tojás a vízen lebeg. Ezeket csak egyenként feltörve és ellenőrizve használjuk fel. Ha a fehérje zavaros, a sárgája elfolyósodott, vagy színe, szaga nem a szokásos, ne használjuk fel.

A húsvét a családlátogatások ideje. Ilyenkor fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására.

A nyers húst, baromfit az összes többi élelmiszertől elkülönítve (külön csomagolva) vigyük haza és a hűtőben is figyeljünk arra, hogy ne érintkezhesse más élelmiszerekkel.

A termékeket az előírt hőmérsékleten és körülmények között tároljuk, a hűtőszekrény hőmérséklete 0-5 C között legyen.

A zöldséget, gyümölcsöt alaposan mossuk meg.

Fontos, hogy tiszta konyhában, tiszta eszközökkel dolgozzunk. A nyers hús szeleteléséhez tartsunk külön vágódeszkát és kést.

A hússal érintkezett eszközöket (vágódeszka, kés) azonnal mossuk el meleg, mosószeres vízben.

Az ételkészítés egyes fázisai között mossunk mi magunk is kezet!

A tojásos, húsos ételeket alaposan süssük-főzzük át!

A maradék ételt minél hamarabb hűtsük le, mert néhány órányi szobahőmérsékleten tárolás már veszélyes lehet. Felhasználás előtt forrósítsuk át újra az ételt.

A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal kellemes húsvéti ünnepeket, jóízű családi étkezéseket kíván! Ha fenti egyszerű tanácsokat betartják, nem lesz okuk aggodalomra!

Forrás: Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal

www.mebih.gov.hu





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!