Facebook hozzászólás
1 173

Ilyen lesz Fördős Zé gasztroblogger ünnepi menüje

Milyen legyen a tökéletes karácsonyi asztal? Ez kiderült a Ferrero karácsonyi workshopján, ahol a vendégek a pralinék segítségével egyedi asztaldíszeket gyárthattak, és elleshették, hogyan készíti Fördős Zé gasztroblogger az ünnepi menüt.

A karácsonyi időszakban dekorációs ötleteivel hagyományosan a Ferrero segíti otthonunk szépítését. Ebben az évben a workshopon a karácsonyi asztal kerül a középpontba.
A szenteste fénypontja pedig a karácsonyi menüsor, amelyet a márka által szervezett dekorációs eseményen Fördős Zé készített el. Míg a vendégek a kreatív asztaldíszeket gyártották, addig Zé három fogást tálalt fel: Gravlax, Porcetta, és Panna Cotta tart került az asztalra. A workshop közben egy kis beszélgetésre is volt idő, így megtudtuk, hogyan készül a Konyhafőnök című műsor zsűritagja az ünnepekre.

zé1

„Húgomék egy erdőszéli, kandallós rönkházban élnek, ott ünnepeljük a szentestét már 7-8 éve. Ilyenkor a legkisebb, másfél éves Esztitől a 83 éves Joli mamáig mindenki az asztal körül ül, nagyon jó a hangulat.”-mesélte lelkesen Zé.

A gasztroblogger családjában eléggé kötött a menü szenteste. Nem nagyon esznek halat, az egyetlen kivétel az elmúlt két évben a gravlax, amit a workshop vendégeinek is készített.
Az első fogás Zé-ék családjában egy 12 órán át készülő gyöngytyúk leves, utána következik a ropogós kacsacomb anyukája spéci tepsis burgonyájával.

zé2

„Karácsonykor a családban a nőké a főszerep ilyenkor, ők sütnek-főznek, terítenek, azonban a karácsonyfa állítás férfidolog nálunk, édesapámmal és az öcsémmel csináljuk ezt mindig. A díszítéskor van egy régi szett, amit már ezer éve mindig felpakolunk a fára, de például az alapszínét a dekornak minden évben váltogatjuk. Díszítésben nem vagyok a legkreatívabb, így jól jönnek a Ferrero dekorációs ötletei, amiből néhányat biztosan használunk majd idén. A legkínosabb feladatot, az izzósor kibogozását általában sorshúzással döntjük el.”- tette hozzá Zé.

zé5

A gasztroblogger a workshopon a dekorálásból is kivette részét. A Ferrero dekorációi sokféle formával, színnel és különböző anyagokkal készíthetőek el. A Raffaello, a Ferrero Rocher és a Mon Cheri pralinék segítségével készíthető el egy-egy dísz az ünnepi asztalra, az ajándékcsomagokra vagy a lakás bármely pontjára. (képek:sajtóanyag)

Vajon mit főznek a szomszédaink karácsonykor?
Idén a te feladatod lesz a karácsonyi vacsora elkészítése? Pánikra semmi ok! A legjobb séfek sietnek segítségedre, hogy az ünnepi vacsorára érkező szeretteidet garantáltan lenyűgözd. A TLC A legjobb karácsonyi vacsora című sorozatában egy magyar, egy bolgár, egy román és egy szerb séf mutatja be – a szó legszorosabb értelmében – a régió karácsonyi tradícióit, már ami a kulináris élvezeteket illeti.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!