Facebook hozzászólás
155

Ismeri a legújabb konyhai eszközöket? Tesztelje magát!

A fakanál már lejárt lemez, egyre újabb és újabb konyhai eszközöket dobnak piacra. Töltse ki tesztünket, megtudhatja, hogyan találná fel magát egy modern konyhában.

Mire jó a fent látható eszköz?

a) konzervnyitásra

b) citromfacsarásra

c) hagymahámozásra

Dobja ki régi citromfacsaróját! Ezzel a szerkezettel az utolsó csepp levet is kinyerheti a gyümölcsből, legyen az citrom, vagy narancs.

Mit lát ezen a képen?

a) tojásfeltörőt

b) karalábévájót

c) dinnyedarabolót

Ezzel a szerkentyűvel gyerekjáték felbontani a lágytojást. Nagyon hatékony, nem kell olyan határozottnak lenni, mint egy késsel, és a tojásdarabkák nem szállnak szerteszét a konyhában.

Praktikus eszköz, de vajon mire való?

a) zöldségpürét készít

b) ananászt vág

c) hurkát tölt

Az ananász egyetlen darabkája sem vész kárba, ha ezzel a célszerszámmal esik neki. Ráadásul takarítani sem kell utána, tisztán lehet dolgozni vele.

Papírvágónak tűnik, de nem az. Akkor mi?

a) gyümölcsfacsaró

b) hasábdaraboló

c) fagylaltadagoló

A kis éles kések kockákat formálnak, így tökéletes hasábburgonyát készít a krumpliból. Természetesen más zöldséghez is használható.

Törni lehet vele, az tuti. De mit is?

a) homárt

b) diót

c) mogyorót

Egyetlen homár sem marad a páncéljában, ha ezt az eszközt meglátja. Igaz, mikor ehhez közel kerül, már nem lát.

Színes is, vicces is, de mi ez?

a) fagylaltoskanál

b) tojásfőző

c) szószadagoló

Hajkurászta már reggel álmosan a főtt tojást a lábosban? Ezzel a praktikus eszközzel nem lesz erre többet szükség: csak egyszerűen a lábos falára kell akasztani, majd ha megfőtt a tojás, tálalni.

Cipőkanál is lehetne, de nem az. Hanem?

a) sörnyitó

b) konzervnyitó

c) kiviskanál

Kanál és kés egyben. Az éles rész felhasítja a gyümölcs héját, amit csak szét kell tekerni, majd a kanál résszel meg lehet enni a húst.

Mi lehet csinálni ezzel az eszközzel?

a) tésztát nyújtani

b) fokhagymát pucolni

c) reszelésnél az ujjakat védeni

Ebben a szilikonhengerbe bele kell dobni a fokhagymát, meggörgetni, és már kész is. Soha többé nem lesz szagos az ujjunk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!