Facebook hozzászólás
360

Itt a legújabb konyhacsoda: süssünk gőzben!

Ha a pénztárcám és a konyhám mérete nem lenne akadály, folyamatosan újabb és újabb konyhai gépcsodákat vásárolnék. A gőzsütő például előkelő helyen van a vágylistán! De mire is jó?

 

Kép: Electrolux

Hogy milyen gépcsodák lehetnének még egy álomkonyhában? Itt megtalálod!

A karácsonyi ünnepek után legtöbbünknek eszébe jut a fogyókúra, és így az egészségesebb étkezés gondolata. Az év végi ünnepi időszakban finomabbnál finomabb ételek kerülnek az asztalra, természetes, hogy mindannyian többet eszünk a megszokottnál. Mikor aztán januárban eszünkbe jut, hogy jó lett volna kevesebb cukros, nehéz ételt enni, gyorsan megfogadjuk, hogy az újév beköszöntével egészségesebben étkezünk.

Január elsején sokan megfogadjuk, hogy az újévben jobban odafigyelünk arra, mit, mikor és hogyan eszünk. Az új évi fogadalmak sikeréhez azonban kevés, hogy egészségesebb alapanyagokból főzünk. Legalább annyira fontos, hogy az étel készítése közben az összetevők megőrizzék vitamintartalmukat, ráadásul az egészséges étkezés mellett elköteleződni is csak akkor tudunk, ha az ételek finomak is. A gőzsütőben készült ételek mindkét igényt kielégítik: a gőz segít megőrizni az alapanyagok vitamintartalmát, a gőzben készült ételek pedig páratlan ízélményt nyújtanak.

Nem csak a környezetnek, a pénztárcának is megéri!
Ma már egy kényelmes háztartás elképzelhetetlen gépek sokasága nélkül. Nem mindegy azonban – sem a pénztárcánk, sem környezetünk megóvása miatt –, hogy ezek a készülékek mennyi áramot fogyasztanak.

A professzionális konyhákban szerzett több évtizedes tapasztalat bizonyítja, hogy gőzzel készíthetők az igazán ízletes és egészséges ételek. A szakértő séfek szerint ez a sütési mód rövidesen a háztartásokban is el fog terjedni. Gőzsütés során a hagyományos sütési módokhoz viszonyítva 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet állíthatunk be, így az alapanyagok jobban megőrzik vitamin-, ásványianyag- és tápanyagtartalmukat, valamint természetes ízüket. Párolásnál például 50 százalékkal több ásványi anyag és vitamin őrződik meg, mint a hagyományos sütési módszerekkel. Mindemellett, ha gőzben sütünk, kevesebb zsiradékra van szükség, az ízek gazdagabbak, az ételek omlósabbak lesznek.

A gőz és a forró levegő kombinálásával belül szaftos, kívül ropogós húsokat, házi kenyereket, sőt az alapanyagok gondos kiválasztásával még egészséges süteményeket is süthetünk. Kombinált programmal a már elkészült ételeket is felmelegíthetjük – a melegített étel íze pedig olyan lesz, mintha frissen készült volna.

Forrás: Electrolux



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!