Korszerűen felszerelt, nagyon szép klasszikus konyha-Nézd!
Bútorzata és elhelyezkedése alapján sem lehet különálló helyiségnek tekinteni a debreceni ház korszerű gépekkel felszerelt, hagyományos konyháját, amely térben a hozzá hasonló stílusú nappali szerves folytatása, és önálló kapcsolatban áll az épületet körbeölelő kerttel.
Az asztalos által készített konyhabútor
is követi az ergonómiai szempontokat: maximálisan igyekszik kihasználni a rendelkezésre álló teret úgy, hogy ne gátolja a mozgást. Elegendő a hely a közlekedéshez, ugyanakkor minden kellő közelségben van. A meleg tónusú gránittal borított pultokon is kellemesen nagy a munkaterület. A mennyezetig terjeszkedő felsőszekrényekben rengeteg a hely, a szabadpolcokon pedig kéznél van minden, amire azonnal szükség lehet. A főzőlap szokatlanul nagy mérete miatt az alsó részen van egy kiugró, ám ez is előnyt jelent: az itt lévő rendkívül mély fiókokban a nagy edények is kiválóan elférnek. A szekrénysor stílusa, faragása, mintázata a nappali bútorzatához illeszkedik, a padlóburkolat is hasonló: ugyanannak a lapnak a matt és a fényes változatát használták, az előbbi került a konyhába. A két helyiséget tolóajtó választja el egymástól, így zavartalanul egyesíthető a tér. A bejárat közvetlen közelében a nappaliban egy nyolcszemélyes étkezőgarnitúra van, így népesebb társaság esetén is kényelmes a vendégek kiszolgálása.
Zöld szempont
A konyhában szelektív hulladékgyűjtő van, és minden gép energiatakarékos. A sütő programozható, így csak addig fogyaszt áramot, ameddig feltétlenül szükséges, és csak annyit, amennyit az étel elkészítése igényel. A kombinált hűtő különböző boxainak hőmérséklete optimalizált. Az indukciós főzőlap is energiatakarékos. Az üvegkerámia lap alatt található rézdrótos tekercsekben folyó elektromos áram váltakozó elektromágneses mezőt hoz létre, és az ennek hatására az edény alján keletkező örvényáram hője másodpercek alatt felfűti a speciálisan erre a célra kialakított edények fémalját. (Nem mindegy, milyen edényt használunk: nem lehet réz, alumínium, üveg, agyag, kerámia és nem mágneses rozsdamentes fém sem, készülhet viszont öntöttvasból, zománcozott acélból vagy speciális rozsdamentes fémből.) Miután a hő közvetlenül az edény alján keletkezik, az étel gyorsabban felmelegszik, így kevesebb energiát kell felhasználni a főzés során. Ha pedig levesszük az edényt a tűzhelyről, a főzőzóna automatikusan kikapcsol, az áramkör megszakad, így a készülék energiafogyasztása is megszűnik. Az indukciós lap ráadásul könnyen tisztítható – így kevesebb víz, tisztítószer kell hozzá -, mivel alig melegszik fel, ezért a véletlenül rákerült étel nem ég rá a felületére.
Hozzászólás zárolva.