Kos sziget
A magyar turista kedvelt úti céljai általában a dél-európai, tengerparti, mediterrán országok: az utazóközönség mintegy negyede mégis mindközül Görögországot választja.
Természetesen a romok és templomok mellett szót kell ejteni a görög étkekről is. A hangulatos városkában és üdülőfalvakban a napközbeni perzselő meleg miatt este pezsdül az élet. Fénylő bazársorok, csalogató tavernák, talpalávalónak Zorba, koccintás ánizslikőrrel, Ouzoval vagy Metaxával a lemenő nap fényében. Bátran kostóljunk bele a gazdag ízvilágú konyhába: tzatziki saláta, muszlaki, töltött piták, az eredeti feta sajt jófajta görög borral csúszik igazán. Az édesszájúaknak baklava dukál.
Járjunk bár egész nap, fürdőzzünk a kristálytiszta tengerben, a görög lakosok vendégszeretete mindenhol körülvesz. Értékeinket nem kell féltenünk, e picinyke, de annál lenyűgözőbb szigeten nincs bűnözés, nincs szmog, csak töltekezés. Kár, hogy drachmával csak napokig bírjuk!
Hozzászólás zárolva.