Krakkó és a sárkány
Forró kénnel töltött sárkány, libamájjal töltött káposzta, macskaköves sikátorok a zsidó negyedben, régi lengyel királyok reneszánsz rezidenciái – ezekkel és még sok mással várja Krakkó a turistákat.Ha valaki szereti Budapestet és Prágát, akkor Krakkóban sem fog csalódni.
A krakkói városnézés harmadik pillére legyen a zsidó negyedben tett séta! A Kazimierz névre hallgató városnegyed két-három szintes házai, macskaköves girbe-gurba utcái, itt-ott feltűnő bolhapiacai, az épületek emeletein berendezett dizájnos turkálók és persze a négy zsinagóga összképe olyan érzést kelt a látogatóban, mintha becsúszott volna Alíz Csodaországában a nyúlüregbe. A negyedet érdemes este is meglátogatni, mivel rengeteg szórakozóhelynek, bárnak, étteremnek ad otthont – különösen a kerület főtere büszkélkedik sok mulató alkalmatossággal.
Ha elérkezett a vacsora ideje, vegyük számba emlékeinket a káposztából készült ételekről, és hagyjuk, hogy a lengyel konyha elementáris erővel fogalmazza őket újra. Az elő- és főételként is fogyasztott zöldséget előszeretettel keverik mindenféle szárnyas és sertés hússal. Sörlevesüket és világhírűvé vált Sole filé Walewska-jukat is érdemes kipróbálni, ami párolt halszeletekből és rákból áll.
B.B.
Hozzászólás zárolva.