EGY UNIVERZÁLIS FOGÁS
Makrélakrém a Kitchen Factory-tól
Nem csak finom reggeli, laktató vacsora, de akár ebéd is lehet ez a finom halkrém, ha salátalevélen tálaljuk.
Hozzávalók 2 főre
- 150 g makréla esetleg tonhalfilé konzervben
- Egy csokor friss petrezselyem apróra vágva
- Két tojás sárgája majonézhez
- 1 dl szőlő mag vagy napraforgó olaj
- 1 teáskanál magos vagy sima mustár
- Egy evőkanál olíva olaj
- Két evőkanál kapri bogyó
- Só, bors
- Egy kis fej fehér hagyma vagy lila hagyma
- 2-3 db mini csemege uborka
- Kevés vaj a pirítósra
- Néhány szelet kovászos kenyér
- Néhány levél saláta, citromgerezdek és 1-2 dkg főtt tojás a tálaláshoz
A makrélakrémhez először a majonézt készítjük el. Két tojás sárgájához először cseppenként adagoljuk az olajat, majd ha már kezd sűrűsödni, akkor vékony sugárban adagoljuk a tojáshoz, úgy, hogy közben habverővel folyamatosan keverjük.
Hozzászólás zárolva.