Facebook hozzászólás
340

EGY UNIVERZÁLIS FOGÁS

Makrélakrém a Kitchen Factory-tól

Nem csak finom reggeli, laktató vacsora, de akár ebéd is lehet ez a finom halkrém, ha salátalevélen tálaljuk.

Hozzávalók 2 főre

  • 150 g makréla esetleg tonhalfilé konzervben
  • Egy csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • Két tojás sárgája majonézhez
  • 1 dl szőlő mag vagy napraforgó olaj
  • 1 teáskanál magos vagy sima mustár
  • Egy evőkanál olíva olaj
  • Két evőkanál kapri bogyó
  • Só, bors
  • Egy kis fej fehér hagyma vagy lila hagyma
  • 2-3 db mini csemege uborka
  • Kevés vaj a pirítósra
  • Néhány szelet kovászos kenyér
  • Néhány levél saláta, citromgerezdek és 1-2 dkg főtt tojás a tálaláshoz
Makrélakrém a Kitchen Factory-tól. Fotó: KF
Makrélakrém a Kitchen Factory-tól. Fotó: KF

 

A makrélakrémhez először a majonézt készítjük el. Két tojás sárgájához először cseppenként adagoljuk az olajat, majd ha már kezd sűrűsödni, akkor vékony sugárban adagoljuk a tojáshoz, úgy, hogy  közben habverővel folyamatosan keverjük.

A majonézhez hozzáadjuk a konzervben levő olajat is. Nagyon jó lesz tőle a krém. A legvégén megy hozzá az olívaolaj. A majonézbe még belekeverjük a mustárt is.
A haldarabokat villával összetörjük, majd a majonézhez adjuk. Apróra vágjuk a kapribogyót, a csemege uborkát és ízlés szerint az összes többi hozzávalót belekeverjük. Én egy kevés reszelt citromhéjat is szoktam adni hozzá.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!