Mit fogunk enni pár év múlva?
A Tomorrow’s Food exkluzív premierje idén januárban lesz látható a BBC Earth csatornán, amely bemutatja a nézőknek az ételek izgalmas jövőjét: a szántóföldektől a szupermarketek folyosóin keresztül, egészen az étkezőasztalunkig.
Az új sorozat január 14-én este 22 órától lesz látható az ír komikus, Dara O Briain vezetésével, akinek a közreműködésével megismerhetjük az élvonalbeli technológiákat, valamint a farmokon, a szupermarketekben, a konyhákban és az éttermekben felbukkanó egyedi előállítási módszereket, átalakítva ezzel a vásárlási és fogyasztási szokásainkat.
Az első epizódban Dara meglátogatja a Thanet Earth-öt, mely egy high-tech üvegház farm Kentben, ahol több millió gyümölcsöt és zöldséget termelnek egész évben, mindezt talaj nélkül. Találkozik a technikai csapattal, akik azon a farmon dolgoznak, ahol minden kontrollálva van: a fény, a hőmérséklet, sőt még a rovarok is.
Dara ezután Texas felé veszi az irányt, ahol már öt éve szárazság van, és egy úgynevezett ‘felhő magvető’ technikát használnak: egy kis mennyiségű vegyianyagot szabadítanak fel egy repülőből, hogy egy San Francisco méretű városnak elegendő esőt termeljenek. Mindemellett megismerkedik a digitális ízekkel, a nyelvére helyezett receptorok segítségével.
A Michelin-csillagos séf, Angela Hartnett találkozik az amerikai hadsereg tudósaival, akik olyan ételeket alkotnak, melyek kiállják az idő próbáját és a lejárat napjáig megőrzik minőségüket. Angela ugyancsak kipróbálja a beszélő serpenyőt, mely azt ígéri, hogy minden alkalommal segít a tökéletes étel elkészítésében.
Chris Bavin zöldséges egy olyan ausztrál farmon van, mely robotokkal helyettesít farmereket, kezdve azokkal, akik a tehéncsordára vigyáznak, egészen a repülő drónokig, melyek szemmel tartják a növényeket. Chris ezután kipróbálja a tengeri alga tablettákat, melyek megakadályozzák, hogy a test felszívja az összes zsírt, ami az étrendjében felmerül. Azzal a szándékkal, hogy elvégezze ezt a tesztet, Chris összegyűjt egy csapat kamionsofőrt igen zsíros étrenddel, hogy megtudja, hogy a tabletta tényleg működik-e, mindezt elképesztő eredménnyel.
Dr. Shini Somara, műszaki szakértő meglátogatja a sanghaji high-tech éttermeket, hogy lássa a robot pincéreket munka közben és élvezze a multi szenzoros étkezési élményt, ahol minden, amit lát, érez, hall és ízlel az étterem által van kontrollálva. Shini megvizsgálja továbbá, hogy a ‘Miracle Berry’ (csodabogyó) hű-e a nevéhez, azaz képes-e a legsavanyúbb ízeket lenyűgözően édessé varázsolni?
A világ népessége lehet, hogy növekszik, de a sorozat felfedi a zseniális megoldásokat, melyek biztosítják a jövőbeni reggelinket, ebédünket és vacsoránkat.
Hozzászólás zárolva.