Facebook hozzászólás
101

Nagyi kecskesajt tortája

Ne hőköljünk hátra az édességhez használt kecskesajttól: ha lágy és friss, nagyon illik hozzá! Először nagymamám készített nekem ilyen édességet, és azóta mindig ezt kérem tőle.

Citromos-kecskesajtos torta

Hozzávalók:

500 g készen kapható édes vajas tészta

4 tojás, felverve

2 citrom reszelt héja és leve

140 g finomított kristálycukor

200 ml créme fraiche

100 g kéreg nélküli, friss kecskesajt, durvára morzsolva

szeder vagy más gyümölcs a tálaláshoz

Elkészítés:


  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformát, amely kb. 3-4 cm mély. Hűtsük 30 percig.


  1. Takarjuk le a tésztát sütőpapírral, és öntsünk rá babot, keverjük meg a belsejét egy kis felvert tojással, aztán tegyük vissza a sütőbe még 5 percre, hogy ropogósabb legyen. Vegyük ki a sütőből. Majd csökkentsük a hőmérsékletet 150 fokra.


  1. Addig keverjük a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot, amíg a cukor feloldódik. Öntsük át egy kancsóba. Tegyük a tésztát egy sütőlemezen a sütőbe, és öntsük bele a citromos keveréket. Szórjuk rá a kecskesajtot. Süssük 60-70 percig, amíg kicsit remegős, de szilárd nem lesz. Tálaljuk melegen vagy hidegen gyümölccsel


  1. Créme Fraiche -t házilag úgy készítünk, hogy egy üvegtálban összekeverünk 2,5 dl habtejszínt 1 evőkanál íróval, és lefedve 8-24 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy besűrűsödjön. Utána keverjük össze, és lefedve 10 napig eláll a hűtőszekrényben

Elkészítési idő: másfél óra

Forrás: Alexandra Kiadó: 101 csábító desszert



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!