Nyári bélpanaszok
Legfőbb ok, hogy a vírusok és baktériumok is kedvelik a meleg környezetet, és az ételek hűtése, illetve hidegen tartása fokozott gondosságot igényel.
Bár az élelmiszerkezelésnek szigorú szabályai vannak érvényben Magyarországon is az étlapról tanácsos inkább a frissen és jól átsütött húsokat választani, főleg ha nem egy jó hírű, ismert étterembe térünk be. Fokozottan érvényes ez a halakra és a tengeri finomságokra, melyek különösen romlandók, magas fehérje tartalmuk miatt.
Az otthoni élelmiszerkezelésnél, ételtárolásnál is érdemes különös gondossággal eljárni a nyári meleg miatt, hogy elkerüljük a kellemetlen bélfertőzéseket.
Ha mégis elkap minket valamilyen enyhe fertőzés, bő folyadékfogyasztás mellett általában 1 nap alatt magától is elmúlik. Ha azonban lázzal, visszatérő hányással és hasmenéssel, fájdalmas görcsökkel jár, tanácsos azonnal orvoshoz menni, de legalábbis bélfertőtlenítő szerért betérni a legközelebbi patikába.
Hozzászólás zárolva.