Facebook hozzászólás
162

Nyári bélpanaszok

Legfőbb ok, hogy a vírusok és baktériumok is kedvelik a meleg környezetet, és az ételek hűtése, illetve hidegen tartása fokozott gondosságot igényel.

Bár az élelmiszerkezelésnek szigorú szabályai vannak érvényben Magyarországon is az étlapról tanácsos inkább a frissen és jól átsütött húsokat választani, főleg ha nem egy jó hírű, ismert étterembe térünk be. Fokozottan érvényes ez a halakra és a tengeri finomságokra, melyek különösen romlandók, magas fehérje tartalmuk miatt.

Az otthoni élelmiszerkezelésnél, ételtárolásnál is érdemes különös gondossággal eljárni a nyári meleg miatt, hogy elkerüljük a kellemetlen bélfertőzéseket.

Ha mégis elkap minket valamilyen enyhe fertőzés, bő folyadékfogyasztás mellett általában 1 nap alatt magától is elmúlik. Ha azonban lázzal, visszatérő hányással és hasmenéssel, fájdalmas görcsökkel jár, tanácsos azonnal orvoshoz menni, de legalábbis bélfertőtlenítő szerért betérni a legközelebbi patikába.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!