Nyári kávét kánikulában!
Kávéfogyasztási szokásaink meglehetősen sokat változtak az elmúlt években. A gyorsan felhörpintett eszpresszó és a töretlen népszerűségnek örvendő cappuccino mellett egyre többféle kávéital nyer polgárjogot a kávézókban, közöttük a különféle nyári jegeskávé-variációk.
Németországban és Ausztriában az eiskaffee fogalma alatt általában a fagylalt és kávé kombinációt értik, de ha nem, az egyszerű jég helyett mindenképpen szívesebben és általánosabban használnak nagyon lehűtött tejet.
Általában minden jeges kávéféleségre igaz, hogy készíthető koffeinmentes kávéból, és a cukor helyett használhatók más édesítőszerek, különféle kávészirupok is. Ez utóbbiak természetesen plusz ízt is visznek a kávéba. Emellett persze számos egyéb lehetőség – fűszerek, likőrök, párlatok – is rendelkezésre áll, hogy feldobják a nyári frissítő kávénkat.
Írta: Vétek György
forrás:www.vendon.hu
Hozzászólás zárolva.