Sütési tippek kezdőknek, haladóknak!
Azt mondják, kétféle háziasszony van. Az egyik imád sütni, a másik istenien főz. Utóbbiak számára sokszor rémálom, hogy akár egy egyszerűbb süteményt is elkészítsenek.
15. ) Ha a kész sütit, vagy tortát még betesszük fogyasztás előtt a hűtőbe feltétlenül fedjük le, alufóliával, vagy egy nagyobb, megfelelő mélységű tállal! Könnyen beveszi a hűtő szagát, más ételek illatát, és oda a sikerélmény!
16.) A becukrosodott öreg mézet, vagy beszáradt lekvárt úgy varázsolhatjuk újjá, ha kevés vízzel felfőzzük őket. Utána viszont már feltétlenül tegyük hűtőbe a maradékot, mert szabad levegőn könnyen megpenészedik!
Biztosan vannak még egyéb praktikák is, amiket itt-ott hallunk, olvasunk. A legfőbb jó tanácsom, hogy ezeket ki-ki írja fel a recepttárába, és ha nekiáll sütni, fusson végig rajta!
LK
Hozzászólás zárolva.