Újdonság! Ebből a tésztából bármennyit ehetsz!
Amióta vannak fogyni vágyó, tudatosan táplálkozó vagy ételallergiás betegek, azóta van igény azokra az alternatív megoldásokra, amelyek számukra is teljessé teszik az étkezés élményét. A leggyakoribb diéta a szénhidrátkerülő étrend, amely gyakorlatilag kizárja a legmindennapibb alapanyagaink meghatározó részét: a gabonaliszteket, a hüvelyeseket és a cukrot. Egy újdonság talán megoldást nyújthat.
A legfrissebb kutatások szerint nem a zsírok, hanem a szénhidrátok – gabonák és cukrok – okozzák az elhízást, és ők a felelősek a legtöbb civilizációs betegség kialakulása miatt is. A napjainkban magának egyre jobban teret nyerő életmódirányzat – a paleo – leghitelesebb alakja, Szendi Gábor, Polgár Annamária dietetikus, valamint Pletser Ádám márkanagykövet és Juhász Mária, egy magyar márka csapattagjai osztották meg „tésztatapasztalataikat” .
A finomított szénhidrátot és gabonákat kerülők népes csoportjának jelent megoldást és egyben óriási újdonságot az Európában egyedülálló magyar márka, a NoCarb Noodle lisztje és tésztakínálata. A konjac növény gumójából, azaz majdnem teljes egészében növényi rostokból készült termékek kalóriatartalma hihetetlenül alacsony, mindössze 9 Kcal 100 grammban, ami ennél a mennyiségnél 0,59 gramm szénhidrátot jelent. Ezek a termékek szinte nullkalóriásak, organikus minősítésűek, és rendkívül magas rosttartalmuk miatt pozitív élettani hatásokkal is rendelkeznek. A természetes növényi rostok fogyasztása – főleg, ha magas szénhidráttartalmú tészták helyét veszi át – nemcsak az ételallergiások, de további gyakori civilizációs betegségekben szenvedők problémáira nyújthat megoldást, akár szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is .
A kevesebb, mint egyéves magyar vállalkozás nagy fába vágta a fejszéjét azzal, hogy Európában egyedüliként belefogott a konjacból készült termékek forgalmazásába. Az ötlet szerintük képes újraformálni a „fogyókúraipart”, hiszen mellőzi a lemondást és a bonyolult konyhai fortélyokat a diétázók életéből. Nagy könnyebbség a tudatos diétát folytatók számára, hogy újra bármit el tudnak otthon készíteni a tésztaételektől az édességekig. Az élő példa erre Juhász Mária fitneszmodell, aki úttörőként az egész versenyfelkészülési időszakában szénhidrátmentes tésztát fogyasztott – ennek sikere nemcsak a versenyformáján, de a keményen diétázó sportolók között szokatlan jókedvén is meglátszott.
Japánban évszázados hagyományai vannak a konjacból készült ételek és tészták fogyasztásának. Csak a nyugati kultúra nem fedezte még fel magának, vagy tartja túl szokatlannak ahhoz, hogy elterjedjen. Pedig ha nem is a glutén- vagy szénhidrátmentessége, de a rosttartalma miatt biztos, hogy megérné. Rosttartalmunknak köszönhetően nemcsak könnyítik és gyorsítják az emésztést, de ki is söprik a gázokat termelő és emésztéslassító „rossz baktériumokat”. Ezeknek a tésztáknak a beépítése a nyugati ember étrendjébe 2-3 kilónyi fogyással és az átlagos vércukorszint csökkenésével jár. Számos klinikai vizsgálat pozitív eredményekről számol be a cukorbetegség, koleszterin, székrekedés, elhízás, vastagbélkórtan, ételallergiás megbetegedések területén. Mivel a magyar lakosság Európa legrosszabb egészségügyi adatait mutatja fel, fontos, hogy legyenek olyan termékek, alapanyagok, amelyek a hagyományos ételekről történő lemondási kényszer minimalizálásával segítik étkezési szokásaink javítását.
Hozzászólás zárolva.