Facebook hozzászólás
196

Ünnepeljünk, de egy kicsit máshogy!

A tojás mint az újjászületés, a bárány mint a keresztény vallásbeli Jézus-jelkép és régen a termékenység, a sonka pedig a jólét szimbólumaként képviselteti magát a húsvéti menüben. Egyik sem kifejezetten diétás étel, de finom. S hogy azért arra is figyeljünk, mi egészséges, érdemes körülnézni a biopiacokon, bioboltokban, amikor a tojást, a sonkát vagy a bárányt vásároljuk az ünnepi asztalra.

A bio mangalicasonka mellett húsvétkor érdemes a szintén ökológiai körülmények között tenyésztett bio rackajuh vagy -bárány húsát is megízlelni, sültet, párolt húst, pörköltet vagy ragut készíteni belőle. A rackajuh kilóját 1300, a bárányét 2000 forint körül, a mangalicasonkáét pedig 3000-3500 forint között árulják.

Szilágyi Eta

A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2009. április-májusi számában jelent meg.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!