Variációk jégkockára
A forróságban jól jön egy-két ötletes jégkockavariáció, amivel nemcsak vendégeinket, de magunkat is megörvendeztethetjük.
Fontos tudnivaló, hogy a vendéglőkben és bárokban megcsodált szépen átlátszó jégkockát mi is elkészíthetjük. Egyetlen trükkje van: forralt vízből kell készíteni!
A jégkockát ízesíthetjük bármivel, csak a fantáziánk szabhat határt. A vízbe, amit fagyasztani kívánunk, tehetünk pár csepp gyümölcslevet (citromlevet, narancslevet, körtelevet, almalevet…). Ezek különleges ízt kölcsönöznek a kis jégtömböknek.
Ha az íz mellett színt is vinnénk bele, szörpöt keverjünk a fagyasztandó vízbe. Így még házi nyalókát is készíthetünk: a félig fagyott jégkockákba pálcikát szúrva készen van a kézbe fogható nyalóka.
Ha ételszínezékkel akarjuk csak színezni, úgy íze sem fog változni!
Ha nem akarjuk halálra vizezni hűteni kívánt italunkat, készíthetjük magából az italból is a kockákat. Bátran fagyasztható a sör, a bor, a martini. A magas alkohol és cukortartalom miatt a tömény szeszek ebből a játékból sajnos kimaradnak.
Érdekességként hat, ha lefagyasztott gyümölcsöt dobunk az italba. Ez ugyanúgy lehűti a folyadékot, s olvadás után fogyasztható is a kiolvadt gyümölcsdarabka (málna, dinnye, cseresznye, meggy, ribizli…). Ezeknek azonban nem árt harmonizálniuk a felszolgált itallal.
Hozzászólás zárolva.