Facebook hozzászólás
115

A nyár legveszélyesebb élelmiszerei! Vigyázzon velük!

Nyáron még jobban oda kell figyelnünk az élelmiszerek helyes tárolására, főzésére és sütésére, ugyanis a baktériumok a nagy meleget még jobban kedvelik.

Majonézes saláták, hidegtálak. Az egyik legveszélyesebb fertőzéstípus, a szalmonella többnyire fertőzött szárnyas vagy nyers tojásból készült ételek fogyasztása után alakul ki. Ugyan más oka is lehet a betegségnek: például a nem megfelelő konyhai higiénia, vagy a félig nyersen maradt étel. Ezért kizárólag megbízható helyen fogyasszon majonézes salátákat, és mindenképpen tudakolja meg, mikor készült az étel!

Zöldség, gyümölcs. Nyáron sokkal több gyümölcsöt ajánlott ennünk, de arra mindenképpen figyeljünk, hogy minden esetben alaposan mossuk meg, ajánlott két percig tiszta vízben áztatni, aztán szűrőedényben erős vízsugárral átmosni. Így megtisztíthatjuk a földes szennyeződéstől, rovartól, illetve növényvédőszertől.

Felvágottak, húsfélék. Vigyázzunk a boltokban, ugyanis a nagy melegben gyakran előfordul, hogy a nem megfelelő hűtés és tárolás miatt a felvágottak, húsfélék, de még a tejtermékek is megromlanak a szavatossági idő lejárta előtt. Ezért ne csak a dátumot figyelje, hanem a hús színét is!

Felmelegített ételek. Ne hagyjuk sokáig szobahőmérsékleten a már megfőzött ételeket, hanem minél hamarabb hűtsük le, akár pár órányi késés is veszélyes lehet. Az ételt ne csak melegítsük meg, hanem forrósítsuk is át, ugyanis a baktériumok így elpusztulnak!

A www.mebih.gov.hu felhasználásával.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!