>
Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Berobbant a tél, de a java csak most jön!

December első napjain megérkezett az igazi tél, havazással, és fagyokkal. A folytatásban ugyan jelentős csapadék már nem várható, de igen kemény hajnali fagyok, azok igen!

A havazást okozó mediterrán ciklon elhagyja térségünket, a következő napokon anticiklon alakítja időjárásunkat. Az éjszakai időszakban egyre nagyobb területen képződik zúzmarás köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelyből elvétve szállingózhat a hó, és a nagyobb városokban „ipari” havazás is kialakulhat. A hideg levegő nyugalomba jut, hajnalra erősen lehűl a levegő, lesz, ahol egészen -15 fokig csökken a hőmérséklet, és főleg északkeleten nappal is fagyni fog.

Téli ablak, Kép: László Márta
Kép: László Márta

− A fagyos időben a meghűléses megbetegedések kockázata ugrásszerűen megnő, az ízületi panaszok pedig fokozódnak – magyarázza a meteogyógyász.

− Hirtelen köszöntött be a tél, a szervezetünknek nem volt ideje felkészülni a hirtelen érkező változásra. Ilyen és ehhez hasonló helyzetben sokaknál jelentkeznek görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, és több páciensünk panaszkodik szűnni nem akaró, intenzív fejfájásra. Az ízületesek fájdalmi ilyenkor felerősödnek, reggel és napközben egyaránt készülni kell végtagfájdalmakra. Szerdán nappal is fagyni fog, a megfázásveszély fokozott, réteges és vastag öltözet nélkül senki ne tartózkodjon a szabad levegőn. Ebben az időjárási helyzetben az időjárás-érzékenyek körében tartós panaszok jelentkezhetnek, érdemes még most bejelentkezni egy meteogyógyászati kivizsgálásra, hogy minél előbb megkezdhessük a tünetek kezelését – hívja fel a figyelmet Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!