Facebook hozzászólás
63

Borivók szíve

A kutatók szerint a borivás kedvező hatásai az étrenddel is összefüggenek.

 A borról azt tartják, hogy megvéd a szívbetegségtől és megelőzi egyes rákfajták kialakulását – ám, mint kiderült a bor mellé elfogyasztott étel is hasonló súllyal esik latba!

Egy Dániában végzett kutatás kimutatta, hogy a borivók jóval egészségesebben étkeznek, mint a sörfogyasztók – nyilvánvalóan ez is hozzájárul jobb egészségi állapotukhoz.

A tanulmány 3.5 millió bevásárlást elemez és eredménye a korábbi amerikai és francia megfigyeléseket alátámasztja: a borivók több zöldséget, gyümölcsöt és halat fogyasztanak, a főzéshez pedig előnyben részesítik az olajakat a zsírokkal szemben.

Míg a sör-vásárlók több készételt, cukrot, vajat, zsíros húst és üdítőt választottak a szupermarketek kínálatából, addig a bor-vásárlók több gyümölcsöt, zöldséget, szárnyas húst, olajbogyót, főző olajat és zsírszegény terméket pakoltak a bevásárlókocsiba.


Forrás: InforMed nyomán



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!