Facebook hozzászólás

Drasztikus melegedést hoz a hétvége!

Ugyan pénteken még hűvösebb időben telik a nap, de azért a napsütéses időszakok már a március második felét idézik! Szombattól előbb felhősebb időben, majd vasárnap már többórás napsütéssel kísérve melegszik a levegő, méghozzá nem is akárhogy! Az erős szél 20 foknál is melegebb légtömegeket szállít a térségünkbe – tájékoztatott Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A szeles napok folytatódnak, de markáns front már nem érkezik a hét legvégéig. A hirtelen melegedés főleg szombattól lesz megterhelő, különösen annak fényében, hogy az előző napokban a hűvösebb időhöz kezdett hozzászokni a szervezetünk. Ez a „hullámvasút”, a nagy hőingadozás kifejezetten nagy igénybevételt jelent.

Aranyeső, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Szinte mindenki megérzi a hirtelen változásokat, közülük is a vérnyomásproblémákkal élők szenvedhetnek a legjobban.

− Ilyenkor nagyon gyakran keresnek fel minket keringési panaszokkal, illetve múló, vagy akár napokig tartó rosszullétekkel is. A tartós szélterhelés ráadásul újabb gondot jelent, azaz a fellépő tüneteket sokszor erősíti is. Ebben az időjárás helyzetben több, egymástól független tünetet is megtapasztalhatnak a páciensek, sőt intenzív panaszokra is fel kell készülni. Ezek tipikusan időjárás eredetű panaszok, melyek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők – magyarázza a meteogyógyász.

3+1 tipp balkonkertészeknek
Keresve sem találhatnál jobb alkalmat arra, hogy belevesd magad a kerti munkákba. Persze ha lakásban élsz, akkor ez nem tűnik ilyen egyértelműnek, viszont a jó hír az, hogy egy balkonkert segítségével így is átélheted a kertészkedés örömeit. Már most kedvet kaptál? Nem csoda, hiszen egy ilyen kiskert az erkélyen nemcsak gyönyörű, de igazán praktikus is lehet. Akár tapasztalt erkélykertész vagy, akár most ismerkedsz ezzel a világgal, a 3+1 tipp, amelyet Megyeri Szabolcs kertész gyűjtött össze neked, garantáltan nagyon hasznos lesz számodra.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!