Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Frontmentes hétvége –migrénes időszak kezdődik!

Hidegfront robogott át felettünk heves zivatarokkal csütörtökön. A lehűlés péntekre érkezik meg, majd a hétvégén is kellemes időben lesz részünk – némi fejfájással.

A légkör most megnyugszik, pénteken és szombaton pár fokkal az átlag alatt alakul a hőmérséklet, vasárnapra újra melegszik az idő. A front mögött még erős marad a légmozgás, de a hétvége második felében úgy tűnik, mérséklődik a szél. A kellemes hőmérsékletek és a napsütés sokakat a szabadba csábít, de senki ne feledkezzen meg a nagyon erős UV-sugárzás veszélyeiről! – mondja a meteogyógyász.

Piknik, Kép: pixabay
Gyerünk a szabadba!, Kép: pixabay

Aki strandolással tölti a hétvégét annak jó hír a napsütéses idő, de nagyon fontos, hogy tartósan ne legyenek a tűző napon, főleg fedetlen fővel, és megfelelő bőrvédelem nélkül, mert nagy a napszúrás és a leégés veszélye. A folyamatos folyadék fogyasztás és az ásványi sók pótlása rendkívül fontos, testtömegtől függően 3-4 liter hűtött üdítő vagy tiszta víz elfogyasztása javasolt. Az allergiások öröme nem lehet felhőtlen, ugyanis a légköri pollenszint nő, a pázsitfűfélék és a csalánfélék akár intenzív panaszokat is okozhatnak. Vasárnaptól újabb melegedés kezdődik, az időjárás-érzékenyek körében fokozódik a migrén, a jövő hét elején pedig megérkezhet az év 3. hőhulláma! Akik a jelenlegi légköri helyzetben is tapasztalnak kellemetlen tüneteket, mindenképpen indokolt a kivizsgálásuk, mert szinte biztosan a nagyon erős időjárás-érzékenységi kategóriába tartoznak.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szédület, mik vannak!

Szédülni lehet az éhségtől, a szerelemtől és a körhintától, de ha tartósan fennáll a stabilitásérzet megváltozása,…

Ne a szíved bánja!

Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló…
1 / 1 495

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!