Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Gyötrő fejfájással indul a június

A csütörtökön érkező hullámzó frontrendszer átvonult, a hétvége frontmentes időben telik, de a rossz hír, hogy a szervezetünk továbbra sem pihen.

A következő napokon front nem érkezik és az esőzés is megszűnik, azonban a fennálló időjárási helyzet a hétvége folyamán is kedvez majd a heves viharok kialakulásának. A június végre meghozza a meleget, szombaton 25, vasárnap 28 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk a legmelegebb órákban, de a zápor és zivatartevékenység több fokot ront majd a hő- és komfortérzeten – magyarázza a meteogyógyász.

Bazsarózsa, Kép: pixabay
Az időjárás ellenére virul a kertekben a bazsa- vagy más néven pünkösdirózsa, Kép: pixabay

Az időjárás-érzékenyeket nagyon megkínozza a fennálló helyzet, a változékonyság már egy hónapja nehezíti a vérnyomásproblémákkal élők napjait. A változékonyság mellé hirtelen melegedés is társul, ez pedig fokozott terhelést jelent az egészséges számára is: ilyenkor a megszokottnál többen hívnak bennünket gyötrő, szűnni nem akaró migrénes panaszokkal, de nagyon sok páciens panaszkodik szokatlan fáradtságra és alvászavarra is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kialakuló zivatarok trópusi fülledtséget okoznak, az elmúlt napokban a leggyakoribb időjárás okozta tünet a légszomj és nehézlégzés volt, de a fő gond az, hogy ezek a panaszok a hétvégén még inkább felerősödnek.  Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

HÍREK

1 / 1 153

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!