Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Gyötrő fejfájással indul a június

A csütörtökön érkező hullámzó frontrendszer átvonult, a hétvége frontmentes időben telik, de a rossz hír, hogy a szervezetünk továbbra sem pihen.

A következő napokon front nem érkezik és az esőzés is megszűnik, azonban a fennálló időjárási helyzet a hétvége folyamán is kedvez majd a heves viharok kialakulásának. A június végre meghozza a meleget, szombaton 25, vasárnap 28 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk a legmelegebb órákban, de a zápor és zivatartevékenység több fokot ront majd a hő- és komfortérzeten – magyarázza a meteogyógyász.

Bazsarózsa, Kép: pixabay
Az időjárás ellenére virul a kertekben a bazsa- vagy más néven pünkösdirózsa, Kép: pixabay

Az időjárás-érzékenyeket nagyon megkínozza a fennálló helyzet, a változékonyság már egy hónapja nehezíti a vérnyomásproblémákkal élők napjait. A változékonyság mellé hirtelen melegedés is társul, ez pedig fokozott terhelést jelent az egészséges számára is: ilyenkor a megszokottnál többen hívnak bennünket gyötrő, szűnni nem akaró migrénes panaszokkal, de nagyon sok páciens panaszkodik szokatlan fáradtságra és alvászavarra is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kialakuló zivatarok trópusi fülledtséget okoznak, az elmúlt napokban a leggyakoribb időjárás okozta tünet a légszomj és nehézlégzés volt, de a fő gond az, hogy ezek a panaszok a hétvégén még inkább felerősödnek.  Ez egy nagyon veszélyes időszak lesz számunkra, komoly tünetek jelentkezése esetén javasolt egy meteogyógyászati kivizsgálás és a panasz mielőbbi kezelése, mert az időjárás-érzékenység a legtöbb esetben romló tendenciájú – mondja Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!