Halálos magyar konyha – 10 ok, amiért egészségtelen
A magyar konyha – bár szerintem is a legfinomabb ételei vannak a világon – egészségtelen, és erre egyre többen hívják fel a figyelmet. Hogy miért? Lássuk, melyek ezek az okok.
A halálozási ráták persze óvatosságra intenek minket, hiszen a leggyakoribb halálozási ok, a szív- és érrendszeri betegségek mögött is részben az elhízás áll, de a második leggyakoribb betegség, az emésztőszervi rákbetegségekhez is köze van a táplálkozásnak, nem is kevés.
Ráadásul a magyar ember nagyon sokat eszik. Az emésztés túlterhelése elvonja a vért más szervektől az emésztőszervek javára, időlegesen óriásira növeli a vér zsírtartalmát és növeli a szív munkáját, csökkenti az agy és az izmok vérellátását.
A magyar konyha bűnei:
túl zsíros ételek,
túl sós és fűszeres ételek,
túlfőzött, kilúgozott ételek,
nehezen emészthető húsok magas aránya,
disznóhús és egészségtelen belsőségek felhasználása,
panírozás (rántott ételek) magas aránya,
nagy kalóriatartalmú ételek magas aránya,
kevés friss zöldség felhasználása,
kevés hal felhasználása,
újabban a tartósított élelmiszerek felhasználása.
Akkor mit tegyünk? A pörköltalapba szalonna helyett tegyünk inkább egy kis napraforgó olajat, ne sózzunk agyon minden ételt, ne használjunk olyan összetevőt, amely fél óránál lassabban fő vagy puhul meg, ne együnk belsőségeket, és ne panírozzunk, az csak hizlal.
Hozzászólás zárolva.