Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Háromfrontos támadás a vérnyomásod ellen

Változékony arcát mutatja az időjárás péntektől vasárnapig, ugyanis három nap alatt három frontos napban lesz részünk. Több hullámban érkezik csapadék, és gyakran lesz erős a szél is. A hőmérséklet a csapadékos periódusokban az átlag alatt, a naposakban pedig az átlag körül alakul, és a reggelek is hűvösebbnek ígérkeznek. Az évszakváltó hidegfront mögött tehát most már kijelenthetjük, hogy az idei nyár véget ért – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Pénteken már reggeltől hidegfront hat a szervezetre, ami csak lassan mozog kelet felé, ezért még szombaton is meghatározza a humánmeteorológiai helyzetet. A frontra érzékenyek még vasárnap sem könnyebbülhetnek meg, mert ekkor kettősfront érkezik, és a tüneteik még ekkor is erősek maradhatnak. A hét utolsó napján pedig már mások is több tünetet tapasztalhatnak, jellemző módon egyrészt a keringési panaszok fokozódása várható. Mindemellett a fejfájás az, ami szinte mindennapos ebben az időszakban, és a legfiatalabbaktól az egészen idős korosztályig szinte bárkinél felléphet.

Ősz a dombságon, Kép pixabay
Ősz a dombságon, Kép pixabay

A legtöbb megkeresést a migrénesektől és a görcsös fejfájással küzdőktől kapjuk, ilyenkor gyakran egész nap csörög a telefon. A fejfájás az egész napunkra kihathat, hatására romolhat a teljesítőképesség, nehéz az alvás, és ingerlékenyek is lehetünk. Nem nehéz belátni, hogy tartósan ezt nem lehet elviselni, könnyen belefárad a szervezetünk. Szerencsére létezik megoldás a problémára. A meteogyógyászati kivizsgálás sok esetben tud segíteni az érintetteknek, hiszen ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hashimotóval sem lehet jód a terhességgel!

A pajzsmirigy zavarai az egész életre képesek rányomni a bélyegüket. Nagy szerencsénkre ezen ma már az…

Szívfájdalom

Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is…
1 / 1 505

Receptek

OTTHON

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…
1 / 349

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!