Facebook hozzászólás

Itthon vagy

Nem túl meleg, de csapadékmentes időt ígérnek az időjósok a hétvégére, érdemes hát programot csinálni. A hétvégi kínálat igen bőséges, dúskálhatunk az érdekességekben. Összegyűjtöttünk néhányat a kínálkozó lehetőségekből.

Több mint hetven intézmény mintegy kétezer programmal várja országszerte az érdeklődőket ma a Kutatók éjszakáján. Szegeden az állati érzékszervekkel, Miskolcon a tapintható tudománnyal ismerkedhetnek meg a résztvevők, míg a Planetárium közönsége az Uránuszra vezető utat találhatja meg GPS segítségével. Az A38 Hajón zenei workshopok, a Klebelsberg Kultúrkúriában szárazjeges kísérletek színesítik a rendezvényt. Budapesten rendezik meg a kutatói és szakmai gyakorlati helyek börzéjét, emellett a látogatók megismerhetik többek között a világító élőlények rejtelmeit és hallhatnak a parlagi sasokról, a pécsi Zsolnay-negyedben lesz óriás DNS építés, 3D nyomtatás és túravezetés az emberi test belsejében. Az Ericsson kutató-fejlesztő központban többek között rendhagyó fizikaórát tartanak közéleti személyiségek részvételével. A részletes program a www.kutatokejszakaja.hu oldalon érhető el.

Szeptember 27-e  a Turizmus Világnapja, 1980 óta minden évben ezen a napon ünnepel a turisztikai ágazat, Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére nevezték ki ezt a, nálunk szezonzárásként is értelmezhető, napot az ünneplésre. A Magyar Turizmus Zrt. először 2011-ben hirdetett akciót erre a napra, azóta minden évben egyre több szálláshely igyekszik vendégcsalogató kedvezményekkel, programokkal csatlakozni a kezdeményezéshez. Idén a hétvégére esik a legtöbb program.

Ezen a hétvégén 24 hazai településről élő bejelentkezéseket tűz műsorára az 5 közszolgálati csatorna, az M1, M2, Duna Televízió és a Petőfi és a Kossuth Rádió.
Bár a vezérfonalat a népszerű „Magyarország, szeretlek” vetélkedő biztosítja, számtalan érdekes bejátszás, kisfilm felvétele forog majd a hétvégén hazánk érdekes pontjairól. Így a képernyő előtt ülve is utazhatunk vagy kilátogathatunk a legközelebb eső helyszínre, hogy ott vegyünk részt a programban.

Mivel erre a hétvégére esik Szent Mihály napja is (szeptember 29.), ami a régi hagyományok szerint  apásztorok számadásának napja is volt, ezért több helyen tartanak búcsút a hétvégén. Többek között a balatoni Vonyarcvashegyen és Budapesten, a XIII. kerületben is színes programokkal várják a szórakozni vágyókat.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…

Döbbenet: vetélést okozhat a légszennyezettség!

Egy magzat elvesztése mindig borzalmas érzés, de talán a legrosszabb az úgynevezett csendes vetélés. Ilyenkor…
1 / 1 504

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 158

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!