Facebook hozzászólás

Ölellek, drágám!

Neked mit jelent az ölelés? Szeretetet, megértés, boldogságot, egészséget? Na, ez mind igaz! Ma, október 15-én tartjuk a Nemzetközi ölelés napját, úgyhogy rohanj kedvesedhez, gyerekedhez, barátodhoz, és tárd ki a karod! 

Ölelés, Kép: pixabay
Ölelés, Kép: pixabay

Orvosi vizsgálatok bizonyították, hogy egészségesebbek azok, akiknek van kit szeretni, van kit ölelni. Már 20 másodperc összefonódás hatására megnő a szervezetben az oxytocin, vagy népies nyelven a szerelmi hormon. Azok viszont, akik nem tudják kinek kitárni karjukat, előbb-utóbb például magas lesz a vérnyomásuk, magasabb a pulzusuk, és még agresszívabbakká is válnak. Virginia Satir amerikai pszichológus azt mondta, napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.

Az első ilyen napot az amerikai Michigenben tartották 1986-ban. Magyarországon a Nemzeti ölelés napját július első szombatjára tették.

Szerintem meg teljesen mindegy, hogy mikor, de öleld át, akit szeretsz, ahányszor csak tudod, mert a szeretet élet ad! Én már megyek is!…

10 ok, amiért nem találsz párt
Akár a régóta tartó magánytól szenved valaki, akár a sokadik elbaltázott kapcsolaton van túl, ugyanúgy érvényes a felvetés, hogy vajon miért marad benne valaki ugyanabban az ördögi körben, és miért nem találja meg a boldogságot egy hozzá illő társsal? A VagyokNeked.hu társkereső oldal összegyűjtötte a sikertelen párkeresés tíz legjellemzőbb okát.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!