Facebook hozzászólás
164

Rákot okoz a kóla?

A kutatók ismét kongatják a harangot: a cukortartalmú üdítők rendszeres fogyasztása egy friss tanulmány szerint növeli a rák – különösen a hasnyálmirigyrák – kialakulásának kockázatát.

A Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention című szaklapban publikált kutatás szerint azok az emberek, akik legalább napi két ilyen üdítőt fogyasztottak, gyakrabban betegedtek meg hasnyálmirigyrákban, mint azok a társaik, akik tartózkodtak az ilyen frissítőktől. A kockázat a statisztikák szerint 87 százalékkal magasabb, mint azoknál, akik egyáltalán nem ittak ilyesmit.

A kutatók arra gyanakszanak, hogy a magas cukortartalom miatt megemelkedik a szervezet inzulinszintje, ami a rákos sejteket növekedésre készteti. A publikáció azt is kiemeli, hogy ezt a hatást a gyümölcsleveknél nem tapasztalták, csakis a cukros üdítőknél.

A fent említett kutatást Szingapúrban végezték 60 ezer ember részvételével 14 éven keresztül. Mindannyiukat rendszeres vizsgálatnak vetették alá az évek során, és az étkezési szokásaikat, az életkörülményeikre vonatkozó adatokat is feljegyezték és értékelték.

Forrás: msn.de



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!