Facebook hozzászólás

Rettegjetek, szeplők

A pigmentfoltok olyan szabálytalan alakú, többnyire barna színű elváltozások, melyek az arcbőrön megjelenve gyakran zavarják tulajdonosukat. Napjainkban azonban nem kell együtt élnünk szeplőinkkel akkor, ha kellemetlenül érezzük magunkat miattuk: a biotechnológiával előállított kozmetikumokkal ugyanis eredményesen halványíthatjuk őket.

− A szeplők és más pigmentfoltok több okból is kialakulhatnak, a leggyakrabban azonban az UV-fény és az öregedés hatására tűnnek fel − magyarázza Oláh Róbert, az ismert organikus arcápolási szereket gyártó vállalat termékfejlesztési vezetője. Hozzáteszi, sok esetben azonban gyulladások, hormonális változások állnak a probléma megjelenése mögött, de nem egyszer a helytelen arcápolási rutin vagy a nem megfelelő kozmetikumok okozzák a foltok kialakulását.

Szeplős lány közeli, Kép: natics
Kép: natics

Az interneten a keresőoldalak milliónyi találatot dobnak ki, melyekben csodás folthalványítás ígéretéről olvashatunk házi praktikákkal. A szakértő szerint azonban a friss citrom használata irritálhatja arcbőrünket a savas PH-érték miatt, ráadásul, ha nem bio citromot vásárolunk, káros vegyszerek maradványait is a bőrünkre juttathatjuk általa. A 21. század rohamosan fejlődő biotechnológiájának köszönhetően azonban már elérhetőek olyan, kifejezetten folthalványítási céllal megalkotott arcápolók és szérumok, melyek igazoltan halványítják pigmentfoltjainkat.

− Fontos, hogy olyan terméket válasszunk, amelyben magas koncentrációban található meg olyan hatóanyag, amely célzottan gátolja a melanin előállítását. Azáltal, hogy a melanogonezis folyamata megszakad, nem termelődik a festékanyag, ezzel párhuzamosan pedig a foltok is elkezdenek halványulni − mutat rá Oláh Róbert.

Ettől lesz idén hangos a szépségipar
A szépségiparban járatosak számára ismerősen csenghet a K-beauty, azaz a koreai típusú szépségápolás, de a Harajuku stílus szerelmeseinek a J-beauty jelenséget sem kell magyarázni, amely a japán vonalat takarja. A 2019-es év azonban a C-Beauty-ról fog szólni – állítja a világ egyik leggyorsabban növekvő szépségápolási márkája.

Úgy véli, eredményes lesz arcápolásunk akkor, ha gátoljuk a Tyrosinase enzim működést, és akkor is, ha AHA hámlasztókat használunk rendszeresen. Ha pedig mindezt alpha arbutinnal, tiszta C-vitaminnal, édesgyökér kivonattal vagy B3 vitaminnal fokozzuk, a folthalványítás is még sikeresebb lesz.

A szakértő szerint a pigmentfoltok 3-8 hét alatt halványulnak el, ez idő alatt tud a bőr teljes mértékben megújulni. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg a fényvédelemről, hiszen az UV-sugárzás hatására a festékanyag ismét termelődni kezd a bőrben, így a foltok újra felerősödhetnek.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!