Spicc nélküli kirándulás a Vödörvölgybe
A XIV. századból származik az első bejegyzés a pálinkáról. Károly Róbert feleségét, Erzsébetet gyógyították vele. Az élet vizének, aqua vitae-nek nevezték a nemesi nedűt. Ma jobbnál jobb pálinkák születnek a hazai pálinkaversenyeken. Sokszoros díjazott a Csalló Pálinka Manufaktúra, egy családi vállalkozás is. A Vödör-völgyben hamisítatlan kisüsti készül!
Elkötelezett hívei a kisüsti főzésének Balatonalmádi határában. Berendezéseik a legkorszerűbbek. Meggyőződésük szerint csak a folyamatos fejlesztés adja meg a lehetőséget a legjobb pálinka elkészítésének. A Vödörvölgyben 40 féle pálinkát kóstolhatsz egy árnyas teraszon, ami egy igazi nyári program!
A madárberkenyés pálinka az egyik legkülönlegesebb italuk, valami isteni! A kajszit eperfahordóban érlelik, ez a legkedveltebb termékük. Megkóstolva tényleg olyan, mint a nagyi lekvárja!
Küldetésünknek tekintik a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését – a XXI. századi technikával. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással – saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva – állítják elő az 50%-os „kisüstit”. A vásárlók igényeinek megfelelően 2008-tól 42%-os pálinkákat is forgalmaznak. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezik munkájukat, amiben jelentős szerep jut a tudásnak, a tapasztalatnak.
Tagjai A Pálinka Céh Egyesületnek, mert hiszik, hogy a pálinkafőző mesterek csak együtt tudnak igazi sikert elérni a hazai és a nemzetközi piacon.
Ne feledd, az igazán finom, tiszta pálinkát nyugodtan kóstolgathatod, másnap nem lesz másnap!!!
Hozzászólás zárolva.