Facebook hozzászólás

METEO KLINIA

Szinte megfulladunk a fülledtségben!

Most egy pár napig biztosan nem lesz részünk a hétvégi nyárias, kellemes időben. A következő pár napban ismét előbukkan a nap, de ezzel együtt nedves levegő érkezik a Kárpát-medencébe, és a múlt hetihez hasonlóan egy-egy helyen újra jelentős mennyiségű csapadék várható. A szél többször megélénkül, de erős, viharos lökések inkább csak zivatarok környezetében lesznek – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Ugyan már több napja nem érkezett front a térségünkbe, és ez még egészen szerda estig így is marad, azt egyáltalán nem jelenthetjük ki, hogy könnyű lenne az időjárás-érzékenyek helyzete. A gyakori változékonyság, az ingadozó hőmérséklet, és a fülledt, párás levegő külön-külön is kellőképpen megterhelő tud lenni, együtt pedig kimondottan nagy igénybevételt jelentenek még az egészséges szervezetnek is!

Zöldségeket evő csinos lány, Kép: cukorbetegközpont
Együnk sok friss, zöldséget! Kép: cukorbetegközpont

Ilyenkor a legtöbben – legyünk akár idősebbek, akár fiatalabbak – a rosszullétet és a légszomjat tapasztalhatjuk a leggyakrabban, emellett az arra hajlamosaknak felerősödhetnek a keringési panaszai, és a szívbetegek is sokszor keresnek fel minket a gyakran rossz komfortérzetük miatt. A megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés és a gyomrot kímélő étkezés nagyon fontos, de sokszor nem elég. Visszatérő panaszok esetén nem érdemes tovább várni, hanem minél előbb célszerű részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!