>
Facebook hozzászólás

PREGPROGRAM

Terhesség online

Régóta szeretnétek babát, de nem jön össze a gyermekáldás? Magyarországon majd háromszázezer pár küzd ugyanezzel problémával. A szülész-nőgyógyász szerint sokakat már akkor a lombikprogram felé irányítanak, amikor még bőven megérné természetes úton próbálkozni. Rengetegen nem is tudják, hogy néhány egyszerű szokás megváltoztatásával már jócskán megnövelhetnék a teherbeesés esélyét. Ebben lehet segítségükre új 8 hetes online program, a www.pregprogram.com.

− Sokszor találkozom olyan párokkal, akiknél − bár fiatalok és egészségesek− , mégsem jön össze a baba. Hamar eldöntöttem, hogy szeretnék nekik segíteni. Általában elmondható, hogy a gyermeket tervező hölgyeket túl hamar állítják “lombikkezelési pályára”, amikor pedig még a természetes lehetőségeket sem merítették ki – kezdi Dr. Bakos Marcell, a Semmelweis Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülész-nőgyógyásza, aki döbbenetes eredményekről számol be: páciensei sokszor úgy lesznek várandósak, hogy 2-3 lombikprogramot követően fordulnak hozzá.

− Ez nem varázslat, és nem is légből kapott módszerekről van szó. Egyszerűen csak visszatérünk az alapokhoz, ahol sokan elrontják – hangsúlyozza az orvos. Szerinte ugyanis a fogantatáshoz sokszor elég az is, ha olyan hétköznapi rutinjainkon változtatunk, mint a mozgás vagy a táplálkozás, de sokat számít a pszichés állapot is, épp úgy, mint a ciklus pontos nyomon követése. Többek közt ebben segít a PregProgram, ahol személyre szabott felületen kapnak segítséget a teherbe esni vágyók.

Pregprogram mobilon, Kép: sajtóanyag
Pregprogram mobilon, Kép: sajtóanyag

− Az oldal célja, a fogantatási képesség maximalizálása, kizárólag természetes módszerek segítségével. Érdekes lehet bárkinek, aki tudatosan készül a gyermekvállalásra: kizáró ok nincsen, ártani nem tud. Azoknak a pároknak is hasznos, akik még csak most kezdenek bele a babaprojektbe, de akár 3-4-5 lombikos próbálkozás után is igénybe vehető, vagy a lombikkezelés kiegészítéseképp – mondja Dr. Bakos. Beszédes eredmény, hogy az oldalt először 20 tesztelő próbálta ki: közülük azóta már 5-en babát várnak.

A PregProgramban résztvevők szert tehetnek egy sor olyan ismeretre, ami nagyban elősegíti a teherbeesést: ilyen például, hogy miként vizsgálhatjuk a saját ciklusunkat, és hogyan dönthetjük el, épp termékenyek vagyunk-e, vagy sem, de fény derülhet akár a betegségre utaló mintázatokra is.

Ebben az is segít, hogy a program teljességgel személyre szabható. Először részletes kérdőívet töltünk ki a saját céljainkról, egészségügyi problémáinkról, életmódbeli szokásainkról, így később a preferenciáknak megfelelő tartalmak jelennek meg. Az anyagok között vannak receptek, cikkek, videók és szakértői anyagok is: az oldalt három dietetikus, egy pszichológus, egy gyógytornász és persze a szülész-nőgyógyász állította össze, aki – reális keretek közt – a felmerülő kérdésekre is szívesen válaszol.

A félelem is okozhatja a meddőséget!

Félelem, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Igen magas, és évről évre egyre csak nő Magyarországon a meddő párok száma. Ez már önmagában is nagyon aggasztó, hiszen rámutat arra, hogy nagyon sok felderítetlen betegséggel állunk szemben. Ugyanakkor számolni kell azokkal a tényezőkkel is, melyeket mi magunk generálunk. Ebben az esetben a szüléstől való beteges rettegéssel, vagyis a tokofóbiával foglalkozunk. A témában dr. Angyal Géza szülész nőgyógyász főorvos segít eligazodni.

A legfontosabb funkció azonban, hogy a 8 hetes program során folyamatosan naplózhatunk egy sor olyan tényezőt, amelyek mind nagyban hozzájárulnak a fogantatás sikeréhez. Ilyen például a méhnyaknyák mennyisége és minősége, a testhőmérséklet, testsúly, hangulat, a bevett gyógyszerek, az aktuális életesemények – hiszen ezek mind-mind kihatással vannak a fogantatási esélyeinkre. A megadott adatok alapján pedig egy termékenységi grafikon rajzolódik ki, ami pontosan tükrözi, mikor a legnagyobb az esélyünk a fogantatásra.

− A program időtartama azért is 2 hónap – két teljes ciklus -, mert általában ennyi időbe telik egy szokásunkat megváltoztatni, és ezzel mérhető eredményeket felmutatni. Mivel maga a program oktatóanyag is egyben, az így megszerzett tudás velünk marad, és a továbbiakban is hasznosítható – zárja Dr. Bakos.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szokásaink rabjai vagyunk

Vagy a saját tapasztalat vagy a gyógyszerész véleménye az első, amikor megfázásra, influenzára veszünk valamilyn…

Mit tegyek, ha rájövök, hogy demenciám van?

Jelentős változásokat hoz a te és szeretteid életében az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór).…
1 / 1 508

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 162

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!