OTT SINCS KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS
Jamie Oliver marad a fakanálnál
Páratlan pályát futott be Jamie Oliver, a világszerte ismert mesterszakács 22 év alatt. Tavasszal azután összeomlott híres nagy-britanniai étterem-birodalma, 23 olasz éttermének vagy ezer alkalmazottja került az utcára. Azóta először beszélt most arról, mi volt a csőd oka – és hogyan tovább.
A vidéki vendéglős pufók képű, mosolygós fia 1997-ben került először képernyőre, amikor a BBC az ismert londoni River Caféról forgatott, ahol Oliver a desszertekért felelt. Megtetszett a képe és a munkája, majd amikor egyre jobban bizonyított mint a korszerű, egészséges táplálkozás apostola, saját TV-műsort adtak neki. A Meztelen szakács immár világszerte fogalom, ugyancsak sikeresek lettek további tv-sorozatai, a vidám vidéki gyerekből pedig milliós nagyvállalkozó lett.
Oliver a látványos csőd után először volt hajlandó beszélni arról, hogy mi és miért történt, a londoni The Timesnak. Szerinte tulajdonképpen minden rendben volt, éttermei „fényévekkel voltak a vetélytársak előtt”, de „rossz tanácsokat kapott, és elkendőzték előle a valóságot.” Amihez a konzervatív lap azt fűzi hozzá, hogy a vendégek másként ítélték meg a dolgot. Ők azt látták, hogy az éttermek ugyan a híres tulajdonos nevére alapítottak, de áraik magasak voltak, míg az ételek minősége közepes. Ehhez járul, hogy a brit belvárosok kiüresedésével, az ételrendelő szolgálatok elterjedésével általában is visszaszorulóban vannak a hagyományos éttermek.
A volt tulajdonos azzal védekezik, hogy a maga részéről az utolsó pillanatig mindent megtett, saját vagyonából 25 millió fontot áldozott arra, hogy elkerülje a csődöt.
Akármiként is: a még csak 44 éves Jamie Oliver távolról sem adta fel. Hamarosan megjelenik Veg nevű legújabb szakácskönyve, amelynek tartalmát nem nehéz kitalálni…
Sült hagymás édesburgonya muffin
Hozzászólás zárolva.