Facebook hozzászólás
224

Kóstold meg! Jön London egyik legígéretesebb séfje!

A Globalista Konyha szervezésében Magyarországra érkezik Ben Spalding, London egyik legígéretesebb és legnagyobb jövő előtt álló séfje. Június utolsó hetében két-két este készíti el eredeti, különleges nyolcfogásos menüsorát Csopakon és Budapesten.

Most akkor séf vagy rocksztár? Egy kicsi mindkettő…

„A főzés megszállottja vagyok, ennek szentelem az egész életemet és szeretem, ha a vendégeknek sikerül felejthetetlen élményt nyújtanunk a csapatommal” – vallja a Kentben élő 27 éves Ben Spalding, aki ugyanilyen szenvedélyesen szereti két kisgyermekét és a house-zenét. Kedvenc – Winston Churchilltől átvett – mottója is sokat elárul személyiségéről: „Ha a poklon mész keresztül, csak menj tovább!”

A világ legkiválóbb Michelin-csillagos éttermeiben tökéletesítette mesterségbeki tudását, dolgozott a 3 csillagos Per Se étteremben New Yorkban, a szintén 3 csillagos Restaurant Gordon Ramsay-ben és az 1 csillagos Restaurant 28+ étteremben a svédországi Göteborgban. Ben nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Gary Rhodes W1 és L’Autre Pied étterme elnyerte a Michelin-csillagot 2008–2009-ben. Tovább mélyítette tapasztalatait a nemzetközileg elismert Vue de Monde étteremben Melbourne, Ausztráliában. Újabb kihívások után kutatva, tudását olyan világhírű éttermekben tökéletesítette tovább, mint Heston Blumenthal 3 Michelin-csillagos The Fat Duck étterme, Raymond Blanc2 csillagos Le Manoir aux Quat’ Saisons étterme, a 2 csillagos Capital Hotel London, a szintén 2 csillagos Bagatelle étterem Oslóban és a 2 csillagos L’Enclume.

Arnaud Lallement személyében idén újabb háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása. A konyhafőnök főztjeire az egyszerű és tiszta ízek a jellemzők, amelyek a friss és kiváló alapanyagokra helyezik a hangsúlyt.

2011-ben visszatért Londonba, ahol Simon Rogan 2 Michelin-csillagos séffel megnyitották a Roganic éttermet, amely rögtön nagy sikert aratott, és a megnyitása utáni első hat hónapban számos elismerő kritikát és díjat söpört be. Ezt követte egy izgalmas kihívás Brett Graham séf 2 csillagos Ledbury éttermében Notting Hill, Londonban, majd megalapította StrippedBack névre keresztelt street food-projektjét a Broadway Marketen. 2012-ben hatalmas sikert aratott vendégséfként a londoni John Salt étteremben, ahol a várólista pillanatok alatt három és fél hónaposra duzzadt, és remek kritikákat kapott egyedi, fantáziadús alkotásaival. 2013 elején saját céget alapított, Creative Belly Limited néven, ahol főszerepet kap Ben izgalmas, művészi, kreatív munkássága, bármilyen eseményről is legyen szó. 2015-ös tervei között szerepel saját éttermének megnyitása Londonban, és Ben szeretné befejezni első szakácskönyvét is.

A Globalista Konyha 2013 óta szervez különleges párestés vacsorákat, mindig más londoni szakácsokkal, állandóan változó helyszíneken. A vacsorák hatalmas népszerűségre tettek szert, nem utolsósorban azért, mert a két alapító – Laufer Judit és Balázsy Panna – azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy utánozhatatlan, egyszeri eseményeket hozzanak létre, amelyek bárhol megállják a helyüket a világban, és még repülőre sem kell ülni azért, hogy megismerjük a világ kulináris központjának kikiáltott London izgalmas gasztronómiai törekvéseit.

A fiatal sztár kétszer főz Budapesten, és kétszer Csopakon. A szakemberek szerint nagy jövő előtt áll, szóval gasztrofanok nagy lehetőség kipróbálni a főztjét! További részletek itt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Lézeres hüvelyszűkítés: gyors, fájdalommentes és hatékony

Nincs, aki nőként csak azért lemondana az anyaság örömeiről, mert a szülés nyomot hagy a testén. Természetesnek…

Tippek a lendületes iskolakezdéshez

Bár épp most lett vége a tanításnak, alig egy-két hét, és máris itt a sulikezdés: a gyerekeket pedig időben fel…
1 / 3 457

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!