MAX KEDVENCE
Húst ide, de sokat és daráltat!
Nagyon jó dolgokat lehet kihozni a darált húsból – lehet akár sertés apróhúsból, lehet karaj, lehet lapocka, de az igazi kedvenc a darált pulyka combfilé. Már csak azért is mert talán nem övezi valami nagy tisztelet a pulyka combot, látjuk néha főzve-füstölve, de az átlag ember tart tőle, mondván sok vele a macera, és nem gazdaságos. Pedig dehogynem: itt Max kedvence, a húsos makaróni.
Készítek egy pörkölt alapot, úgy kb. 35-40 dkg darált húsból, közben a tésztafőzőben felrakom a 1/2 kilónyi makaróni vizét. A pörkölt alap annyit módosul hogy teszek bele egy evőkanál piros aranyat, és egy kicsit bővebb lére eresztem, hogy a félkeményre főzött tésztát beleforgatva, a végső ízt és puhulást a szaftban fejezze be.
Zsiradékon lepirítok egy kisebb fej kockára vágott vöröshagymát, ugyancsak lepirítom benne a húst, ráteszem a piros aranyat és a piros paprikát, majd felengedem hideg vízzel, fűszerezem. Lassan forralva főzöm kb. 25 percig, és addig kifőzöm a makarónit. A főzővízbe nem teszek olajat, csak sót, mert félkeményen (al dente) ráöntöm a pörkölt alapra, és azzal még főzöm 7-8 percig, majd lekapcsolom az energiát, és fedő alatt hagyom még érni 15-20 percig. Nem egy bonyolult étel, de nagyon finom, tejfellel és ecetes uborkával. Nyami, nyami…. és nagyon fontos hogy gyorsan elkészíthető!
Cukkini falatok darált pulykahússal
A cukkini még mindig felkínálja nekünk magát, mi pedig örömmel el is fogadjuk, hogy egy gyors vacsorát készítsünk belőle, egy kis pulykahús társaságában. Ízleni fog!
Hozzászólás zárolva.