Facebook hozzászólás
554

HOMEOPÁTIA KISGYEREKESEKNEK

Így kerüljük el a betegségeket az ünnepek előtt

Hamarosan lehull az első hó, közelednek az ünnepek, azonban a kisgyermekes családokban a csodavárást gyakran betegségek rontják el. Óvodás korú gyermekeknél kezdődik az az időszak, amikor a betegségek, és az orrfújás szinte mindennapossá válnak. Hogyan óvjuk meg a kicsiket, hogyan pallérozzuk immunrendszerüket a közösségbe kerülés után? Dr. Sebő Zsuzsanna homeopata gyermekorvos most néhány jó tanáccsal igyekszik ellátni az aggódó anyukákat és apukákat.

− Mivel tudnám a gyermekem immunrendszerét megerősíteni, hogy ne legyen beteg egész télen?” – teszi fel a kérdést sok szülő a szakembernek. Dr Sebő Zsuzsa most összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Létezik „tuti” megoldás?

− Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy nincs egyetlen csodamódszer sem, amivel a kisgyermek biztosan ellenállóvá válik a közösségi fertőzésekkel szemben. Ez nem is lenne jó, hiszen az immunrendszernek a kisebb megbetegedésekben is dolgoznia kell, immunanyagokat kell termelnie, melyek aztán később egy részleges védelmet adhatnak egy aktuális fertőzésnél. A különböző „immunerősítő szerek” és módszerek eltérő módon hatnak, és minden gyermek reakciója más – ecsetelte az orvos.

Homeopátiás szerek, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Életmód, minden előtt!

A legfontosabb az életmóddal, táplálkozással kapcsolatos tanácsok betartása. Egészségünk fenntartásában a táplálkozás és az étrend minősége az egyik legfontosabb tényező. Fontos, hogy a gyerekeknek változatos és minőségileg megfelelő étrendjük legyen, ami azt jelenti, hogy helyes arányban kell tartalmaznia a fehérjét, szénhidrátot, zsírokat. Feltétlenül szükséges alap az elegendő vitaminban, ásványi anyagban, ballasztokban, valamint egyéb mikro- és makroelemekben gazdag nyers ételek fogyasztása. Amit megfőzünk, abban már nem található meg az a vitamin és egyéb, az életfunkciókhoz szükséges mennyiségű anyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van! Naponta többször fogyasszunk gyümölcsöt, zöldséget nyersen, például különböző csírákat, salátákat, gyümölcsöket, sárgarépát, dióféléket, savanyú káposztákat. Fontos a teljes kiőrlésű pékáru fogyasztása, a kevés cukor, illetve az állati zsiradékban gazdag ételek mellőzése! Térjünk át a hidegen sajtolt növényi olajok használatára, és ne feledkezzünk meg egy fontos természetes vitaminforrásról, a mézről sem!

Mézes csupor, Kép: pixabay
Kép: pixabay
Nincs túl hideg egy kis sétához





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!