Facebook hozzászólás

„VÁLTÓLÁZ”

Gombás-sóskás spagetti életmódváltóknak

Lépésről lépésre kell haladnunk, ha a tavaszi megújulás saját életmódváltásunkkal szeretnénk „megspékelni” – tanácsolta Barcza Zoltán, az egyik legismertebb hévízi séf. Arra is figyelmeztetett, hogy érdemes keresgélni okos és praktikus gasztro eseményeket, ahol jó fogásokat, recepteket tanulhatunk. Nemrég a Hotel Carbonában rendeztek egy különleges örömfőző estet, ahol 13 hévízi séf vacsoráján leshettünk el jó ötleteket az egészséges táplálkozáshoz! Ekkor osztotta meg velünk Barcza Zoltán gombás-sóskás spagettijének receptjét is, melyet szívből ajánlok minden kezdő életmódváltónak egy húsmentes nap megkoronázásaként!

Gombák, csírák, egészséges alapanyagok, Kép: NaturMed Hotel Carbona
Kép: NaturMed Hotel Carbona

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

 

Elkészítés:

A spagettit forró sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük (de nem mossuk!).

Eközben elkészítjük a raguját:

A finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a szeletelt gombát hozzáadjuk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Ezután hozzáadjuk a tejszínt és felforraljuk, majd az apróra vágott sóskaleveleket is hozzáadjuk. A spagettivel összekeverjük, tányérra halmozzuk, parmezán sajttal koronázzuk.

Jó étvágyat kíván az életmódváltóknak: Barcza Zoltán séf, Hévíz

Bűvös ásványok a tavaszi fáradtság ellen

 

Hévíz, felső totál, Kép: wikipedia
Hévíz, Kép: wikipedia

Miközben a vitamindús táplálkozásra nagyon figyelünk, hajlamosak vagyunk elfelejtkezni az ásványi anyagokról, pedig szervezetünknek különösen tavasszal van rájuk óriási szüksége. A hosszú téli időszakot követően ezek az anyagok segítenek, hogy bársonyos és fiatalos legyen a bőrünk, ragyogó a hajunk, valamint stresszmentesen és energikusan vágjunk bele a hétköznapokba. Szerencsére az alapvető ásványi anyagok ma már a tengervízből kinyerve, kényeztető pakolásokkal és fürdőkkel is pótolhatóak. Pál Andrea, egy ismert hévízi hotel gyógyászati csoportvezetője gyűjti össze, hogy a tavasszal jelentkező fáradtságot melyik ásványi anyagok pótlásával űzhetjük el leghatékonyabban.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!