>
Facebook hozzászólás

Citromos csibecsíkok fokhagymázott brokkolival

Ami ennél egyszerűbb, az már bonyodalmas. Ami ennél finomabb, az már „giccs”. Ami ennél nyugtatóbb, az már zavaró – tömören és rövbiden így foglalta össze új receptjét az Őrülten Jó Ételek bloggere. Akkor pedig el kell hinnünk! 

Citromos csirkecsíkok brokkolival, kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés: 

A csirkemellet kisujjnyi darabokra vágjuk, megszórjuk oregánóval, fél citrom levével megcsepegtetjük, jól átforgatjuk; 20 percet pihentetjük. A brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-5 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemellcsíkokat szépen megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A fokhagymákat vékonyka csíkokra vágjuk, és forró olívaolajon megkapatjuk, majd azonnal (nehogy megégjen!), átforgatjuk rajta a lecsepegtetett brokkoli rózsákat. Tálaláskor a brokkolira halmozzuk a csibecsíkokat, és a maradék fél citrom levével illetve lereszelt héjával, kikavart joghurttal meglocsoljuk. Szerintem ennyi bőven ölég – állítja az Őrülten Jó Ételek bloggere. Jó étvágyat!

Brokkoli és szűz, avagy előttem az asztalom
Van egy csoport a fészen, ahol az Admin -Limara- minden nap felteszi a kérdést, hogy mit eszünk ma? Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat, és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami…, és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se teketóriáztam vele sokat – írta az őrülten jó ételek tudója.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

HÍREK

1 / 1 163

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!