Facebook hozzászólás
2 361

HÉTKÖZNAPI CSODA

Cukkinis és feta, avagy nem kéne…

Amikor megírtam a receptet úgy fejeztem be, ahogy azt általában szoktam, de eszembe jutott, hogy ezt most buta viccelődésnek gondolnátok: …és tálaláskor a tésztára halmozzuk a tetejét morzsolt Feta sajttal koro…. Ha egy ételt nézünk, valóban az kerül a tetejére, hisz’ egy egyszerű ízesítésű étket is feldobhatunk egy jóízű sajttal… Egyébként meg figyeljetek, vigyázzatok magatokra, tartsatok be minden szabályt és előírást, ha úgy adódik…

Cukkinis csirke fetável, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet centis kockákra (akár csíkokra) vágjuk, meghintjük borssal és őrölt római köménnyel, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk aztán 15-20 percig pihentetjük, addig elkészítjük a tésztát. A forrásban levő sós vízben kifőzzük a tésztát. Amíg a tészta elkészül, a vöröshagymát felkockázzuk és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az időközben szintén kockára darabolt paprikát, valamint paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, és kb. 10 percig csendben rotyogtatjuk, ha szükségesnek találjuk egy pár csepp vizet adhatunk hozzá.

Ez idő alatt a cukkinit is kockára vagdossuk és az alaphoz adjuk. Pár perc elteltével, amikor már kellemesen roppanós puhára főtt, hozzáadjuk a leszűrt (nem hideg vízzel lehűtött) tésztát, és még egy percig főzzük, hogy a tészta magába szívja a zöldségek levét, szaftját. A csirkemellkockákat szép pirosra sütjük, majd megsózzuk és tálaláskor a tésztára halmozzuk a  tetejére a tökéletes ízélmény megvalósításának érdekében feta sajtot morzsolunk.

Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba

Fogyózós cukkinimetéltes csirkemell

Cukkinimetéltes-csirkemell, Kép: Pammer-Lívia
Kép: Pammer-Lívia

Dübörög a cukkini szezon, rántva, töltve, párolva finom és könnyed nyári kajákat főzhetünk-süthetünk belőle kevés idő alatt. Gyors és pofonegyszerű ételt készítettem belőle fél óra alatt, és nagyon finom lett – írja Pammer Livi. Akkor pedig nincs mit tenni, ki kell próbálni!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!