Facebook hozzászólás

Szicíliai spagetti Eszterkétől

Olaszul kiválóan beszélő keresztlányom, Eszter nemrég Szicíliában járt, és mint folytonos receptgyüjtő ezzel jött haza. Elmondása szerint mindig a család – ahol lakott – legidősebb asszonya készítette a szószt, amit azután a tésztára öntve a többiek áhítattal falatozták be. Egy jó kis endíviasaláta is megállta mellette a helyét.   

Szicíliai spagetti, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés: 

Hámozzuk meg a paradicsomot, majd vágjuk apró kockákra. Ha konzervvel dolgozunk, a masszát át kell törni egy szitán, és ízlés szerint sózzuk meg. Adjuk hozzá a bazsalikom felét, a fokhagymát, és egy lábasban kis lángon nagyon lassan főzzük, néha kevergessük. A cél, hogy a paradicsom leve elfőjön. Közben tekerjünk bele egy kis borsot is. A kevergetés mellett főzzük ki a tésztát is. Osszuk el a tányérokra, locsoljuk meg kis olívával, szórjuk rá a sajtot, majd az egészet díszítsük a maradék bazsalikommal.

Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…

Tavaszi nyitány testnek és léleknek

Az első napsugarak megjelentével a lelkünk elég hamar átáll és tavaszi üzemmódra vált, de a testünk nem mindig…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!