Facebook hozzászólás
949

Rácsos párnácska gombával, sajttal

Leveles tésztából készült, ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam.

Rácsos párnácska gombával, sajttal, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon átpároltam, és hozzáadtam a szintén reszelőn apróra reszelt gombát. Sóztam, fűszereztem, egy csipet őrölt pirospaprikával meghintve , kevés vízzel felengedve puhára főztem. Egy evőkanálnyi tejfölt kikevertem fél evőkanálnyi liszttel és hőkiegyenlítés után a gombához adva sűrű masszát főztem. A leveles tésztát 20 egyforma darabra vágtam, tízet félretettem , a maradék tíz lapocskára gombakrémet halmoztam, és reszelt gouda sajtot szórtam. Mikor minden darabot így megtöltöttem, a félretett tíz lapocskát rácsozóval áthúztam és egyenként a töltelékes lapokra borítottam , a széleket jól lenyomtam. Szilikonos sütőpapírra helyeztem a párnácskákat, és előmelegített sütőbe 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Langyosan fogyasztottuk.

Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia

Kasztíliai sajtos gomba

Kasztíliai sajtos gomba, Kép: flickr
Kép: flickr

Elsősorban szarvasmarha, juh, sertés és baromfi ételeiről híres a kasztíliai konyha. A magyarországnyi területű spanyol régió egészen egyedi ízeket kínál. Nem véletlen, hiszen egész Európában ott él a legtöbb őshonos állat. Ez a különleges előétel is helyi tejből és sajtból a legfinomabb, a spanyol piacok gombakínálatáról pedig már ódákat zengtem az Életforma oldalain. Azért próbáld meg, mert biztosan elvarázsolod az esti vacsivendégeidet! Hódításhoz pedig egyenesen kiváló!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!