Facebook hozzászólás
750

ÚJÉVI INOMSÁG

Lencseleves nemcsak korhelyeknek

Egyenesen fehérje, aminósav és B-vitamin bomba a lencse. Közép-Európában már a kőkorszakban ismerték, sőt termesztették! Eleink is tudhattak tehát valamit! No, akkor próbáljuk ki, mi az a növény, illetve termése, amit már a kőkorszaki ember is szívesen evett! Kifejezetten újévi fogásunk nemcsak a másnaposoknak esik majd jól!

Lencse, Kép: pixabay
Lencse, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Áztasd be a lencsét még a főzés előtt egy nappal. Tudom, jókor szóltam, de aki gazdag szeretne lenni, legyen előrelátó is! Szóval, most szűrd le a lencsét, és tedd fel főni annyi vízben, ami jócskán ellepi. Tedd hozzá a két babérlevelet is. A füstölt húst darabold fel, és szintén add a lencséhez. Ha a hús elég puha, add hozzá a répákat is. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd rá a lisztet, a pirospaprikát. Készíts belőle egy sötétebb rántást. Ha már a levesben minden puha, berántjuk, összefőzzük, kóstoljuk, és sózzuk. Tálaláskor tejfölt, friss kenyeret kínálunk hozzá.

Na, ez a tuti út a gazdagsághoz! Jó étvágyat, jó szerencsét, és BUÉK!

Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával

Vöröslencse leves, Hegyvári Zoltán
Hegyvári Zoltán

Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!