Facebook hozzászólás

MEDITERRÁN HANGULATBAN

Katalán sárgarépa-saláta

Bámulatos a katalán konyha, ha arra jártok, kóstoljatok meg mindent! A halaktól a sajtokig, a sonkától a caváig egyszerűen minden mennyei! Ezt az egyszerű salátát most azért mutatom meg, mert jön a kánikulai hétvége, és a kerti partihoz biztosan jól jön majd egy kis változatosság!

Katalán sárgarépa-saláta, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

Elkészítés:

Reszeljük nagyon vékony csíkokra a már megpucolt sárgarépát, pici sóval, kevéske ecettel átforgatjuk, majd hagyjuk így állni kb. egy órán át. Most jön a pikáns mártásunk: egy kis tányérkában jól keverjük össze a fokhagymát, a sót, a borsot (ne spórolj vele!), a mustárt, az olajat, az ecetet, no meg a petrust. Külön kockázzuk fel a tojás fehérjéjét, külön a sárgáját. A sárgarépát papírtörlővel leitatgatjuk (egy kicsit hagyjunk a tetejére is), és hozzákeverjük a kemény fehérjét. Most az olajat csepegtessük le a halról, és szórjuk meg vele a salátánkat. Most középre szórjuk a tojás sárgáját, a tetejét pedig a maradék sárgarépával díszítjük. Tálaláskor tegyük mellé a mártást, amiből mindenki annyit vesz, amennyi csak tetszik! Vidám kerti partit! Jó étvágyat!

Calcotada, avagy a katalán fiesta ínyencsége

Calcotada, így kell enni, Kép: flickr
Így kell enni a calcotadat, Kép: flickr

Beszippantott Barcelona – mondta a tengerész férjem évekkel ezelőtt, amikor hajós létére először járt a katalán fővárosban velem együtt. A bámulatos piacban, az éttermekben, a tapas-bárokban egyszerűen tobzódtunk! Íme, egy különlegesség, amit Te is elkészíthetsz, és a te teraszod is igazi, mediterrán hangulatba burkolózhat!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 159

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!