Facebook hozzászólás

Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál

Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd kutyája is feltűnő érdeklődést mutatott az alkotás iránt.  

Füstölt mézes mustáros sült csülök, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ha túl kiszáradt már a csülkünk, előző este tegyük vízbe. A csülköt másnap feltettem főzni, a fűszereket már ebbe a lébe tettem.

Tipp!
A sonka második levét szűrd le, fagyaszd le, jó lesz majd pl. egy jó bableveshez!

Lassan addig főzöm, amíg majdnem puha a főszereplő. Ekkor átteszem egy tepsibe, alaposan bekenem a mézes-mustáros keverékkel, és a sütőben pirosra sütöm. Hagymás burgonyát adtam hozzá. Tálaláskor csak úgy omlott le a hús a csontról! Nekem csak a férjem omolt el e remek fogástól, hanem Szöcske is. A fiatalember a szomszéd kutyája, aki boldogan robogott el a csonttal a kert végébe.

Párolt savanyú káposzta
Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…

Tavaszi nyitány testnek és léleknek

Az első napsugarak megjelentével a lelkünk elég hamar átáll és tavaszi üzemmódra vált, de a testünk nem mindig…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!