Facebook hozzászólás

Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál

Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd kutyája is feltűnő érdeklődést mutatott az alkotás iránt.  

Füstölt mézes mustáros sült csülök, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ha túl kiszáradt már a csülkünk, előző este tegyük vízbe. A csülköt másnap feltettem főzni, a fűszereket már ebbe a lébe tettem.

Tipp!
A sonka második levét szűrd le, fagyaszd le, jó lesz majd pl. egy jó bableveshez!

Lassan addig főzöm, amíg majdnem puha a főszereplő. Ekkor átteszem egy tepsibe, alaposan bekenem a mézes-mustáros keverékkel, és a sütőben pirosra sütöm. Hagymás burgonyát adtam hozzá. Tálaláskor csak úgy omlott le a hús a csontról! Nekem csak a férjem omolt el e remek fogástól, hanem Szöcske is. A fiatalember a szomszéd kutyája, aki boldogan robogott el a csonttal a kert végébe.

Párolt savanyú káposzta
Különösen elfoglalt hölgytársaimnak küldöm ezt a gyors és könnyű receptet. Cinkotai barátnőm nagy kedvence a káposzta, és neki sincs sok ideje. Egy jó csülökhöz, főtt krumplihoz ez a mikróban készült köret igazán pazar! Próbáljátok ki nyugodtan!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!