Facebook hozzászólás
812

HOGY VAN EZ?

Bámulatos tök és menyasszonya, a húspogácsa

Már karácsony óta vágyik egy jó kis tökre az őrülten jó receptek tudója. Steffel Csaba szinte minden nap képes megenni a tökfőzeléket. Még akkor is, ha fagyasztottból, ami mellé csomagolnak egy kis kaprot, no meg aztán ott van a szárított is… – hát, ezektől igazándiból nem kell félni, hogy „bántja” az ember gyomrát, sőt semmit se!

Kapros tökfőzelék húspogácsávyal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók

a főzelékhez:

a húspogácsához:

  • 60 dkg darált sertéslapocka
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • bors, só

Elkészítés:

A paprikát és a paradicsomot kis darabokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, még egy-két percig pirítjuk, majd megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, vizet adunk hozzá, zúzott fokhagymával, borssal és egy csipet köménnyel ízesítve, felforraljuk. Amikor forr hozzáadjuk a fagyos tököt az ecetet, és egy kis vízzel felöntve puhára főzzük (túl sok idő nem kell hozzá).

Tökfőzelék a nagyitól

Gyalult tök, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Apukám nem szerette a “K” betűs ételeket, mint pl. a káposzta vagy a tök. Persze, a gyerek azt nem szereti, amit amit a szülők… Eltelt vagy jó 30 év, amikor rájöttem, mennyire imádom a tököt! Ma sem tudtam ellenállni neki, amikor megláttam a zöldségesnél a már legyalult csodát! Gyorsan lefényképeztem, mert, ha elkészítem, nálunk pillanatok alatt csak a hűlt helye marad…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!