Facebook hozzászólás

MEDITERRÁN HANGULATBAN

Hétköznapi olaszos paradicsomlevesem

Énekelni és főzni minden olasz tud – szokták mondani. Ami igaz, az igaz, annyi muzikalitás egyetlen nemzet konyhájában sincs, mint éppen az olaszban. És mert énekelni legalább annyira szeretek, mint főzni, íme egy egyszerű leves, aminek alapját éppen egy, már Olaszországban élő kórustársamtól kaptam hosszú-hosszú évekkel ezelőtt. Próbáljátok ki!

Olaszos paradicsomleves, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Megdinszteljük a hagymát a kevés olívaolajon. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát. Párolás után adjuk hozzá a fehérbort. Hagyjuk, hogy a bor elpárologjon, mert nekünk az aromájára van szükségünk. Most jöhet hozzá a hámozott paradicsomkonzerv és a fokhagyma. Öntsük fel az alaplével. Kb. 20 perc alatt készre főzzük. Ízlésünknek megfelelő mennyiségű fűszert adunk hozzá, majd az egész „zutyu bele” a turmixgépbe! Ha szereted, még egy kis főzőtejszínt is adhatsz hozzá, mert úgy selymesebb lesz! A kék sajtot csak a tálaláskor adjuk hozzá! Pirítóst is kínálhatsz hozzá!

Saltimbocca hallal, az olasz kedvenc

Saltimbocca hallal Kép: flickr
Kép: flickr

Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.   

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!